A MEGFOSZ és az Agro Napló közösen szervezett és a Földművelésügyi Minisztérium által támogatott MezőgépÉSZek játék nyertesei 2018. május 22 és 25-e között vettek részt a nyereményutazáson. A négy napos körutazás első állomása a gyönyörű Salzburg városában indult, ahol sajnos előre nem látott körülmények miatt nem sikerült a diákoknak a Hangár 7 kiállítást megtekinteniük, azonban nem keseredtek el és egy nagyon jó és mozgalmas programot töltöttek el a városban. Másnap egy tesztvezetéssel egybekötött gyárlátogatáson vettek részt a diákok Marktoberdorfban a Fendt gyárban, ahol a legkorszerűbb technikákat és új gépeket is megtekinthették a csapat tagjai.

A Fendt gyárban a legkorszerűbb technikákat és új gépeket is megtekinthettek a diákok

Egy nagyon izgalmas nap után nem csökkenő tudásszomjjal indultak el másnap a németországi Mannheimbe, ahol a John Deere gyárat is megtekinthették és magyar idegenvezetés mellett az itt gyártott gépekbe és a gyár pontos és precíz működésébe is bepillantást nyerhettek.

A John Deere gyár működésébe is bepillantást nyerhettek

A diákok és kísérőik is nagyon élvezték a kirándulást és a szakmájukhoz hatalmas tapasztalatokat és élményeket szereztek.

A MEGFOSZ részéről Dr. Medina Viktor igazgató vett részt a nyereményúton, aki az alábbiak szerint értékelte az utazást:„Azért volt nagyon érdekes ez az utazás a diákok számára, mert végig kísérhették egy traktor születését. A gyárlátogatás során megnézhették hogyan valósul meg az elmélet a gyakorlatban. Erre ráadásul két teljesen modern üzemben részben különböző megoldásokat is láthattak. Megismerhették a fogaskerék legyártásától a kész traktorig a teljes folyamatot. A technológiai megoldások mellett még a munkaszervezés rejtelmeibe is bepillantást nyerhettek a fiatalok.”

És, hogy a fiúk hogyan értékelték utazásukat?

„Elsősorban szeretnénk megköszönni ezt az élményekben és tapasztalatokban gazdag nyereményutat. Megpróbáljuk röviden összefoglalni, hisz rengeteg csodás és szép élménnyel gazdagodtunk. Mindkét gyár nagyszerű és fejlett technológiával rendelkezik, érdekes volt látni a traktorok születését. Az biztos, hogy nem egyhamar fogunk ilyen  gyárakba látogatni, sőt lehet, hogy életünkben egyedi alakalom volt. A tolmácsolás szükséges volt mindkét helyen, ezúttal jöttünk rá, milyen fontos az idegen nyelv ismerete. A szervezés és a lebonyolítás nagyszerű volt, egy életre szóló élményeket szereztünk.

Csodás tájakat láttunk, tökéletes, rendezett bajor farmokat, zsúfolt autópályákon haladtunk egyik célunktól a másikig. Esténként különböző, változatos szállodákban, panzióban pihenhettünk meg és jellegzetes ételeket is kóstolhattunk, ami nem nyerte el igazán tetszésünket, de éhesen sosem maradtunk. Javasoljuk mindenkinek, hogy: "Legyél Te is mezőgépész! " – mondta összefoglalva élményeit Apagyi Bence és a Deere Service csapat többi tagja.

Gratulálunk a Deere Sevice csapat tagjainak:
Apagyi Bence
Fülöp Imre Géza
Kovács Norbert
Kun Zoltán
Tóth Zoltán

megfosz

A MezőgépÉSZek nyertesei rengeteg élménnyel és hasznos tapasztalattal tértek haza

Ezúton szeretnénk megköszönni a támogatást a Földművelésügyi Minisztériumnak és a gyárlátogatásokat szervező cégeknek, az AXIÁL Kft-nek és KITE Zrt-nek a munkát, amely hatalmas élményt biztosított a nyertes diákok részére! Sajnos egészségügyi okok miatt Simon Gyula nem tudott részt venni az utazáson, de szeretnénk megköszönni a felkészítő tanári munkáját, hogy egy ilyen ügyes és lelkes csapatot indított a játékra. Köszönjük a fiúk osztályfőnökének Szabó Tündének, hogy elkísérte diákjait a nyereményútra, valamint az Iskola vezetőségének, hogy engedélyezte a diákoknak a nyereményutazáson történő részvételét.