A Fendt a megszokott helyén a kilences csarnokban, ám teljesen új megjelenésben lesz megtekinthető. Keresse fel Ön is a Fendt 2400 négyzetméteres standját és a Fendt Efficient Technology-Show keretében nézze meg az újdonságokat!

A Fendt idén egy aranyérmet és két ezüstérmet kapott a szakmai zsűritől a Fendt GuideConnect rendszer kifejlesztéséért, amelynél egy gépkezelő két traktort tud egyszerre felügyelni, illetve a Fendt Cargo Profi inteligens vezérléséért, valamint a mellső hidraulika aktív szabályozásáért.

2012 januárjától az új, szigorúbb környezetvédelmi előírások kiterjednek majd a 76-177 Le közötti traktorokra is. Ezzel párhuzamosan a kiállításon bemutatásra kerül a FENDT 700-as szériájának három új képviselője a 714, 716 és 718-as típusú traktorok. Az egyedülálló VisioPlus-Kabinnal, a többszörösen kitüntetett Fendt Variotronicnak és az üzemanyagtakarékos SCR-technológiának köszönhetően az új modellek is megfelelnek a 700-as széria már megismert jellemzőinek. Ehhez jönnek még az Agritechnikán díjazott újdonságok, melyek a szériát a Fendt Eccifient Technology legújabb hatékony és gazdaságos elemeivé teszik.

Az új modellek januártól már szállíthatók. A 714 és 716-os típusokba az ML140, a 718-as típusba az ML180-as vario hajtómű kerül beépítésre.

A 718-724-es típusok esetében az áprilisi gyártás követően 12,5t-ról 13,5t-ra emelkedik a megengedett legnagyobb össztömeg, amivel a hasznos terhelés 1 tonnával növekszik. A széria kisebb modelljeinél (714, 716) a megengedett össztömeg továbbra is a kiemelkedő 12,5t marad. Ezzel a széria valamennyi tagja 5t hasznos terheléssel üzemeltethető.

A fejlesztéseknek köszönhetően a hidraulika rendszerből levehető olajmennyiség az eddigi 55 literről 64 literre nő.

2012 áprilisától a 700-as, 800-as és 900-as szériáknál „Plug and Work”

A Fendt felveszi a kínálatába a hidraulikacsatlakozók összekapcsolását gyorsítandó, illetve a hidraulikatömlők összekeveredéséből eredő műszaki problémák kiküszöbölésére a „Plug and Work” gyorskapcsoló rendszert. Ezen újítás segítségével a gyakran cserélt munkagépek hidraulikatömlőit, mindig azonos módon csatlakoztathatja a gépkezelő a traktorhoz, megkönnyítve az ismételt munkakezdést. A 6 hidraulikacsatlakozókon túl a rendszerbe integrálhatóak az elektromos csatlakozók (pl. Isobus) is.