A Vogel-Noot talajmegmunkáló eszközök 1872 óta készülnek, 1998 óta Magyarországon is. A Vogel-Noot forgóboronák, mulcsgépek, vetőgépek a folyamatos innováció és a magas megmunkálási minőség révén a mezőgazdasági gépek élvonalába tartoznak.
Termékpalettájuk kínálata: eke, szántáselmunkáló, kultivátor, tárcsás borona, altalajlazító, magágykészítő, forgóborona, vetőgép, szárzúzó, szántóföldi permetezőgép.

A mostani kiállításon bemutatott hét talajművelő eszköz közül egy szőlészetekben, gyümölcsösökben nagy haszonnal dolgozó kertészeti gép, valamint az idei év újdonságaként szolgáló  ProfiDrill D vetőgép keltett nagy érdeklődést.

A Vogel-Noot szakemberei ezúttal két igazi újdonsággal érkeztek, az egyik a szőlészetekbe-gyümölcsösökbe ajánlott lazító, a másik a gabonavetőgépek közül a ProfiDrill D vetőgép, amit a kis- és közepes méretű gazdaságokba ajánlanak. Ez idén került Magyarországon piacra, először 3 méteres kategóriában, most ősztől pedig már a 4 méteres változat is elérhető.
A 4 méteres cellás adagolója segítségével nagyon precíz vetést tesz lehetővé, pontossága vetekszik a szemenkénti vetőgépekével.

Egyszerű felépítésű, de gazdag felszereltségű nyomlazítók, lezáró görgők jellemzik, a gép bővíthető magtartállyal rendelkezik.

A dombos területeken és kötött talajokon egyaránt óramű pontossággal dolgozó ProfiDrill D vetőgép cellás vetőeleme biztosítja a pontos magadagolást, az élezett és eltolt tárcsalapok, valamint az univerzális, fokozatmentes hajtómű pedig a stabil és nyugodt munkavégzést teszik lehetővé.

A kitűnő vetési pontosságú ProfiDrill D vetőgép nem csak könnyen kezelhető, hanem rendkívül megbízható is, így válik vele igazán nyugodttá a munka. A függesztett kialakítású, 3 méteres munkaszélességű vetőgép szólóban és forgóboronával együtt kombinációban is használható, a 76. OMÉK idején azonban már a 4 méteres változata is megtekinthető volt.



ProfiDrill D

  • A zárt cellás vetőelemek nagyfokú pontosságot eredményeznek
  • A súberek és a vetőelem házak fémből készülnek, így elkerülhetővé válik az elektrosztatikus feltöltődés. Karbantartási igénye - nagyfokú tartóssága miatt  - minimálisra csökkenthető.
  • Az új keretkialakítás még nagyobb igénybevétel esetén is biztonságos stabilitást eredményez
  • Egyenletes magtartály ürülés még lejtős területeken is
  • Talajkímélő és megbízható vetőelem hajtás a széles támkerékkel (szállítási szélesség<3,0m)
  • Egyszerű és biztonságos központi csoroszlyanyomás állítás
  • Egyedi munkabeállítás és kényelemes közúti közlekedés a multifunkcionális, magasra emelhető egyengető pálcasorral
  • A tárcsás nyomjelzőkkel még szármaradványos területen is könnyen követhető a csatlakozó sor

További részletek itt: http://www.vogel-noot.hu