Az Agrotec „HONFOGLALÓ” Online Agrár Roadshow-val a gépbemutatók egy videósorozatra építve házhoz jönnek egész nyáron és ősszel! Ráadásul, a programon csavartak is egyet: a steril kiállítóterek világa helyett a földeken, bevetés közben ismerhetjük meg a traktorok, kombájnok, munkagépek tudását, valós tapasztalatok, riportok formájában a gépekről, Gazdáktól - Gazdáknak. Plusz technológiai újdonságok, fejlesztési hátterek a New Holland és más csúcsmárkák háza tájáról az Agrotec Magyarország Kft. szakértőitől.

A tavaszi, nyári és őszi mezőgazdasági bemutatók látványos formában ötvözik a kellemeset a hasznossal. Lenyűgöző csúcsgépeket vehetünk szemügyre testközelből, megismerkedhetünk a márkák legújabb fejlesztéseivel, megoszthatjuk a rajongásunkat más gazdálkodókkal. Plusz, kifaggathatunk hús-vér tulajdonosokat is a véleményükről. Ugyan a legnagyobb rendezvényektől a koronavírus-járvány idén megfosztotta a gazdákat, vannak olyan új, online kezdeményezések, amelyek képesek kitölteni az űrt. Sőt, akár többet is nyújthatnak, mint ami egy hagyományos bemutatóba belefér!

New Holland

Különleges Pöttinger kaszakombináció az Agrotec-től a Zal-Agro Zrt.-nél (Türje, 2020. június) – fotó: Agrotec Magyarország Kft.

Agrotec „HONFOGLALÓ” Online Agrár Roadshow: New Holland gépbemutató extrákkal

A New Holland gépeket forgalmazó Agrotec Magyarország Kft. egyedi programsorozattal talált megoldást a koronavírus-járvány miatt elmaradt gépbemutatók pótlására. Szakértőikkel országjárásba kezdtek, olyan gazdálkodókat meglátogatva, akik maguk is New Holland erőgépekkel, kombájnokkal vagy munkagépekkel dolgoznak gazdaságukban.

A roadshow helyszínein egy-egy érdekesebb típust / újdonságot / részterületet mutatnak be a videóriportok, amelyeket folyamatosan töltenek fel a nyár folyamán a cég Facebook oldalán megtalálható eseménysorozathoz. A videók megtalálhatóak lesznek még az Agrotec Magyarország Youtube csatornáján, illetve rövidebb változataik az Instagramon is.

Az Agrotec „HONFOGLALÓ” Online Agrár Roadshow emellett új színt is visz a bemutatókba: a gazdálkodók valós véleményét. Ugyanis a steril bemutatótér helyett, a gépeket sokszor munkavégzés közben láthatjuk a földeken. Az ott velük dolgozó gazdák, gépkezelők maguk is mesélnek majd a legfontosabbakról. Például:

Milyen az adott New Holland géppel dolgozni, mire ideális, miért választotta, milyenek a tapasztalatok, mennyire egyszerű karbantartani vagy épp választaná-e újra a márkát?

Az országjárást az Agrotec csapata 7-10 állomásosra tervezi, a dátumok alkalmazkodnak majd a szezonális munkákhoz, amelyeket egy-egy videóanyagban szakértők és gazdálkodók mutatnak be a gépekre fókuszálva.

„Egy feladatra minőségi mezőgazdasági gépet választani nem azt jelenti, hogy a legolcsóbb vagy a legdrágább modellt választjuk. Azt a gyártót és azt a típust kell megtalálnunk, amelyik pontosan azt tudja, amire szükségünk van a földeken. Ebben az értékesítők, szaktanácsadók is sokat segíthetnek. De a legőszintébben, leghitelesebben egy Gazdának egy másik Gazda mesélhet minderről. Az Agrotec „HONFOGLALÓ” Online Agrár Roadshow-jával mindegyiket szeretnénk elhozni az érdeklődőknek. Ráadásul mindezt lehetőség szerint munka közben. Ehhez kerestünk partnereket, helyszíneket, ehhez tervezzük a forgatásokat, drónfelvételeket, miniriportokat, amelyeket utána összevágunk egy-egy videóanyagba.” – meséli az országjárásról G. Fehér Marianna, az Agrotec Magyarország Kft. Marketing Vezetője. „A videókat az eseménysorozat részeként premierekként fogjuk bemutatni. Termékmenedzsereink, műszaki vezetőink, gépértékesítőink, valamint a megszólaló partnereink is mind figyelni fogják a kommenteket. Igyekszünk ezekre, valamint a privát üzenetekre is a lehető leggyorsabban válaszolni. Mindenkit arra bíztatunk, írjon, kérdezzen, ha valami felkeltette az érdeklődését!”

A roadshow várható témái

Az online videók + eseménysorozat már elstartolt az Agrotec Magyarország csatornáin. Az első mini-riportban Szilhalmon ismerkedhettünk meg a Gold Farm Kft. New Holland gépeivel. Tóbi Viktor ügyvezetőtől megtudhattuk, miért döntött a márka mellett, milyen munkákat végeznek a gépekkel, hogyan zajlott idén a kombájnok szezonális felkészítése.

A következő állomás:

Július 4-én Bábolna, ahol a Galliform Kft. műholdas RTK-korrekciót használó zöldségben, szántóföldön dolgozó gépeit ismerhetjük meg. Ezek között lesznek New Holland T5, T6, T7, T8 traktorok, valamint teleszkópos rakodók is.

New Holland gépek

A Galliform Kft. New Holland gépparkjának egy része (Bábolna, 2020. június) – fotó: Agrotec Magyarország Kft.

A precíziós gazdálkodás, valamint a műholdas navigáció legfontosabb tudnivalóiról dr. Virág István, az Agrotec Magyarország Kft. precíziós üzletágának termékmenedzsere is mesél a nézőknek.

A Honfoglaló Online Roadshow további témái között találjuk:

  • Egy New Holland erőgép + speciális Pöttinger kasza-kombináció, amivel új szintre emelhető a szenázskészítés.
  • New Holland CR 9.90-es kombájnok akcióban, amelyek építenek a forradalmi IntelliSense™ automatizálási rendszer képességeire – maximális áteresztőképesség, minimális veszteség, sérültszem-aránnyal.
  • Megnézhetjük, milyen hatékonyságra képes egy Pöttinger vetőgép vagy eke a megfelelő New Holland erőgéppel.
  • Szó lesz külön a precíziós mezőgazdasághoz lényeges technológiákról is.
  • Valamint várhatóan önálló téma lesz az öntözéstechnika is.

A roadshow követéséhez a csatornák:

A Honfoglaló-sorozat végén várhatóan egy nyereményjáték is kapcsolódik majd a részekben látottakhoz. Érdemes követni-visszanézni az epizódokat!

A kérdéseket üzenetben, kommentben várják a szervezők, de e-mailt is küldhetünk az info@agrotec.hu, valamint a marketing@agrotec.hu címekre.