„Az Agritechnica kiállítás és vásár egyik legszélesebb termékkínálatát a Trimble vállalat standján lehet megtalálni. A felsorakoztatott termékek méltón mutatják az innováció iránti elkötelezettségünket a mezőgazdasági technológia területén”– mondta Abe Hughes, a Trimble vállalat mezőgazdasági szekciójának vezérigazgatója. "Ezek a megoldások lefedik a precíziós mezőgazdasági portfólió teljes skáláját: új kijelzők és kormányvezérlő-rendszerek a fejlett folyamat- és alkalmazás-vezérléshez valamint az eszközkezeléshez”.

Trimble

Abe Hughes: "A termékek méltón mutatják az innováció iránti elkötelezettségünket."

GFX-350™ kijelző és NAV-500™ vezérlő rendszer

Az Android-alapú, nagy felbontású érintőképernyő 18 centiméteres nagyságú, így könnyen olvasható, és segítségével számos szántóföldi művelet mindössze néhány érintéssel vezérelhető. A kijelző az új NAV-500 és a NAV-900 kormányvezérlő rendszerrel is kompatibilis. Az egyszerű és intuitív Precision-IQ™ vezérlőrendszer felgyorsítja a szántóföldi munkát és megkönnyíti az eszközök konfigurálását. Az első használat során beállított adatok (járművek, munkagépek, táblák) mentésre kerülnek és a későbbiek során dupla kattintással előhívhatók.

TrimbleGFX-350™ kijelző

A NAV-500 kormányvezérlő rendszer robusztus házban érkezik, amely képes korrekciós jelek fogadására öt különböző GNSS műholdas konstellációból. Ez a kedvező árú precíziós megoldás egyedileg állítható pontosságot és teljes üzemi lefedettségét biztosít, amely tökéletes a talajműveléshez, hatalmas szántóföldi területek vetéséhez, permetezéséhez és a betakarításhoz.

NAV 500

Trimble

A NAV-500 vezérlő rendszer

Akár az új GFX-350 kijelzővel, akár a nagyobb GFX-750™ kijelzővel párosítva az új NAV-500 kormányvezérlő-rendszer manuális görgetéssel vagy automatikus vezérlő kormányzással – az EZ-Steer® támogatottságú kormányrendszerrel és az EZ-Pilot® Pro kormányrendszerrel – működtethető.

GFX 350

A GFX-350 hátoldala

Ezek a megfizethető, mégis fejlett megoldások lehetővé teszik, hogy több gazdálkodó éljen a legújabb precíziós mezőgazdasági technológia előnyeivel mindennapi tevékenységei során.

Továbbfejlesztett funkcionalitás az Android kijelzőcsalád számára, továbbfejlesztett Precision-IQ szántóföldi alkalmazással

A Precision-IQ egy egységesített szántóföldi vezérlőalkalmazási platform minden Trimble kijelzőhöz. Már tartalmaz letölthető alkalmazásokat, egy könnyen használható grafikus felületet, valamint teljes Bluetooth és Wi-Fi kapcsolatot is támogat. A Field-IQ ™ immár képes a soros változó sebességű eszközök, az új WeedSeeker® 2 szórórendszer, a többsebességű pont-ISO alkalmazások, a szántóföldi hozzáférési útvonalak és az NH3 (ammónia) alkalmazás vezérlésére.

Az egyszerű és intuitív operációs rendszer felgyorsítja a szántóföldi munkát és megkönnyíti az eszközök konfigurálását a Trimble Android alapú TMX-2050™, GFX-750 és GFX-350 kijelzőin. Miután az első használat során beállítják a járműveket, munkagépeket, táblákat, anyagokat, azok menti a rendszer és később pár kattintással előhívhatók.

A Precision-IQ szántóföldi alkalmazáskezelő szoftvereket az összes új Trimble kijelzőbe beépítik.

Müller-Elektronik kijelzők Trimble NAV-900 vezérlő rendszerrel

2017-ben a Trimble vállalat Mezőgazdasági Divíziója megvásárolta az eszközvezérlő specialista Müller-Elektronik vállalatot. A Trimble és a Müller vállalatok technológiai fejlesztései lehetővé teszik, hogy a gazdálkodók a fejlett Müller kijelzőket a Trimble iparágvezető vezérlő rendszerével kombinálják. A megoldás lehetőséget kínál arra, hogy a TRACK-Guide III (Touch 800) és Touch 1200 kijelzők automatikusan vezéreljék a járművet a Trimble kormányszerkezetével a NAV-900 kormányvezérlő-rendszerben.

WeedSeeker 2 automatikus pontpermetező rendszer

A Trimble nemrégiben dobta piacra új generációs, gyomkereső WeedSeeker 2 permetezőgépét. A precíziós permetezőgép az inputköltségek akár 90%-os megtakarítását is eredményezheti a gyomok célzott permetezésével. Azáltal, hogy a precíziós permetezőgép érzékeli az egyes gyomokat a szántóföldön és lokalizáltan juttatja ki a megfelelő herbiciddózist, a gazdálkodók nagy mértékben csökkenthetik a kijuttatott növényvédő szer mennyiségét.

Trimble

A WeedSeeker 2 célzottan juttatja ki a megfelelő szermennyiséget.

A WeedSeeker 2 új intelligens szenzorai időt takarítanak meg a szántóföldön azáltal, hogy kiküszöbölik a rendszer újrakalibrálásának szükségességét. A bekapcsolást követő gyors kalibrálás után a szenzorok menet közben automatikusan alkalmazkodnak a változó környezeti hőmérséklethez, a fényviszonyokhoz és különböző gazdálkodási feltételekhez, mint amilyen például a talaj illetve a tarló állapota, így biztosítva a permetezés pontosságát minden körülmények között.

A permetezőgép intelligens szenzorai képesek érzékelni a gép sebességét és a saját helyzetüket is. Ez azt jelenti, hogy nem fognak lepermetezni olyan részeket, amelyeket már lepermeteztek, és a szórásidő fordulás közben automatikusan állítódik a lehető legjobb lefedettség érdekében.

Ismerve, hogy a gyomnövények hol koncentrálódnak a szántóföldön, a gazdálkodók nagyobb hatékonysággal lesznek képesek elvégezni a gyomirtást.

A WeedSeeker 2 permetezőrendszer naplózza a gyomnövények permeztezését, így a felhasználók valós időben láthatják, hol találhatók a problémás területek és a következő permetezést megelőzően felülvizsgálhatják a nyilvántartások részletes térképeit.

permetező

A permetezőgép szenzorainak köszönhetően nem permetez le egy területet kétszer.

Az új precíziós rendszer megoldást kínál a legnagyobb permetezőgépekre is, hiszen ez az új generációs fejlesztés könnyebb kivitelben készül és a szenzorok lefedési területe is nagyobb. Az új precíziós permetezőrendszer szenzorai azáltal javítják a hatékony munkavégzést, hogy kiküszöbölik a fúvókák újrakonfigurálásának szükségességét, és ezzel egyidejűleg csökkentik a munkavégzéshez szükséges szenzorok számát.

Trimble Auto Asset Selection App (automatikus eszköz-kiválasztási alkalmazás) Bluetooth® jellel

A Trimble Bluetooth jellel ellátott Auto Asset Selection App használatával a gazdálkodóknak nem kell az eszközök téves konfiguálásából adódó idő- és inputvesztességgel számolniuk. Ezzel a SIMA (Párizsi Nemzetközi Mezőgazdasági Kiállítás) díjnyertes megoldással a Trimble precíziós-IQ szántóföldi alkalmazás automatikusan kiválasztja az eszköz megfelelő konfigurációját. Az alkalmazást a GFX-750 illetve a GFX-350 kijelzőre telepítik, a Bluetooth jelzőket a munkaeszközre erősítik.

Nagyon egyszerűen működik:
1) munkaeszköz beállítása a Precision-IQ-ban;
2) a konfiguráció párosítása a Bluetooth jeladó egyedi sugárzási azonosítójával;
3) a jeladó csatlakoztatása a konfigurált eszközhöz.

Minden alkalommal, amikor egy GFX kijelző a jeladó hatótávolságán belül található, például egy traktornak a munkagéphez történő mentésével, automatikusan kiválasztja az eszköz konfigurációját a szántóföldi munkákhoz.
Az Auto Asset Selection App úgy is beállítható, hogy észlelje a munkagép állapotát, és megakadályozza a munkavégzés megkezdését, amennyiben a munkagép még nincsen telepítve, illetve nem áll készen a munkavégzésre. Ezáltal több idő takarítható meg és a gépkezelő hibázási valószínűsége is csökkenthető.

A Trimble a precíziós eszközeit 2019. november 16-áig az Agritechnica 15-ös csarnok, nyolcas standján mutatja be.

A termékek már rendelhetők is, akár a Trimble kereskedők segítségével, akár a Vantage™ forgalmazási hálózatokon keresztül.