A Valtra traktorok fölénye abban rejlik, hogy mindegyikük egyedi vevői megrendelések alapján készül, annak érdekében, hogy megfeleljen a specifikus igényeknek és elvárásoknak. Ön is könnyen testre szabhatja traktorát, a saját egyéni igényei és elvárásai alapján, a széleskörű „à la carte” kínálati listából szemezgetve.

A Valtra traktorok eddig is személyre szabhatóak voltak, de most a Valtra új szintre emelte az egyedi igények kiszolgálását

Az Amazone Cirrus a Minimum TillDisc hullámos tárcsasornak köszönhetően újabb speciális talajelőkészítő eszközzel bővíthető. 16,6 cm-es sortávolság mellett a vágótárcsák segítségével közvetlenül a vetőcsoroszlyák előtt vághatók át az aratás utáni vagy még élő növénymaradványok. A hullámos tárcsák lényegesen kevesebb talajt mozgatnak meg, mint a hagyományos kétsoros tárcsasorok. Az olyan területeken, ahol a megnövekedett rezisztenncia s az elgazosodás nagyobb problémát jelent, ez a tárcsasor hatékony alternatívát képviselhet, mivel kiválóan alkalmas a „látszólagos megművelésre” – írja az Amazone közleménye.

Amazone-gyártmányú Cirrus 6003-2C vontatott kombinált vetőgép Minimum TillDisc hullámos tárcsasorral

A mezőgazdasági technológia-fejlesztéseknek megfelelő műszaki lehetőségek megismerése a termelőknek és a gépgyáraknak egyaránt fontos. Ezért a témakörben a Mezőgépgyártók Országos Szövetsége (MEGOSZ) és a BPW-Hungária Kft. szakmai konferenciát rendez 2019. április 5-én Szombathelyen.A 25 lóerős, Zoomlion RD254 traktor valódi mindenest a Royal Kert Kft. 1+1 év kiterjesztett garanciával kínálja. A háromhengeres, vízhűtéses, 25 lóerős dízelmotornak köszönhetően a megfelelő munkaeszközökkel képes akár nagyobb parkok, sportpályák, parkolók és utak teljes karbantartási munkálatainak elvégzésére.

A 6R széria két új modellje a 6230R és a 6250R. Közös jellemzőjük a gyorsaság, a teljesítmény és az intelligens vezérlés. A két új modell maximális teljesítménye 230 (6230R) illetve 250 (6250R) lóerő, ám meg kell jegyezni, hogy a nagyobb erőgép a John Deere Intelligens Teljesítmény Vezérlési Rendszernek (IMP) köszönhetően akár 300 lóerő teljesítményre is képes.

Az erőgép jobb gyorsulását a fokozatmentesen állítható áttételű hajtómű (IVT) biztosítja – fotó: deere.com

A gyümölcsültetvények műtrágyázása a hagyományos szántóföldi kultúrákhoz képest sokkal helyspecifikusabb, pontosabb kijuttatást igényel. Az ehhez alkalmazható eszközválaszték igen széles, cikkünkben ezeket a technikai lehetőségeket foglaltuk össze. A gyümölcsfák a tápanyagot közepesen hasznosító növények csoportjába tartoznak, így tápanyagellátásuk szintje több évi termésátlagot és gyümölcsminőséget befolyásol. A gyümölcsfák törzseikben, vázágaikban és gyökereikben nagymennyiségű tápanyagot képesek tartalékolni, amelyet később akár a téli pihenő elmúltával, a tavaszi hajtások megindulásakor is fel tudnak használni. A gyümölcsültetvények műtrágyázása a hagyományos szántóföldi kultúrákhoz képest sokkal helyspecifikusabb, pontosabb kijuttatást igényel. Ennek a technikai lehetőségeit gyűjtöttük egy csokorba.

A műtrágya továbbítását pedig a merev szárú, késes művelő elemekhez műanyag flexibilis csővel történik – fotó: Agroinform.hu

Valódi mindenes kistraktorként funkcionál a Fendt 312-es Vario erőgép. Mindennapi használatáról Tóth Ákost kérdeztük, aki ezzel a traktorral rábasebesi családi gazdaságában permetez, műtrágyáz, gabonát hord, silóz, sőt, még báláz is egyéb földmunkák mellett.

A gazdálkodó elmondta, a Fendt Vario traktorok fogyasztása rendkívül jó – fotó: Agroinform.hu

A Berti cég által gyártott szárzúzók több mint 30 éve vannak jelen a mezőgazdasági gépek piacán. Az ültetvényes felhasználásra gyártott gépek széles körben ismertek és elterjedtek Magyarországon is. A paletta azonban ennél jóval terjedelmesebb, megtalálhatók benne a sorközkezelés, fűnyírás, parkgondozás gépei, valamint a kommunális és erdészeti felhasználású gémes és karos padkakaszák és hidraulikus zúzók is.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) – a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) közreműködésével – idén is megrendezi az ország legnagyobb szántóföldi kiállítását. A III. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow–Mezőfalva május 23-24-én várja az agrárszakembereket; az eseményre ingyenes a belépés.

A látogatók gyakorlati gépbemutatón is megtekinthetik, hogy mire képesek a gépek és gépkapcsolatok – fotó: Agroinform.hu