Július 9-12. között zajlik az aratási körkép, amelynek keretében a Case IH kombájnspecialistáival mutatják be a márka kombájnmodelljeit, méghozzá munka közben. Az Agroinform.hu stábja követi az eseménysorozatot, minden érdekességről beszámolunk folyamatosan frissülő cikkünkben.

CASE

Egy héten át jelentkezünk az aratási körképpel – fotó: Agroinform.hu

A programsorozat első ellomása Tiszasüly volt, ahol az Axiál Flow 7240 gumihevederes kombájnt mutatta be Bogdán Gábor az Agro-Békés Kft. képviseletében. A 240-es széria legkisebb tagja 500 LE motorteljesítménnyel és 11 100 literes magtartállyal rendelkezik. Nagy előnye, hogy extrém aratási körülmények között is nagy sebességgel dolgozhatunk vele, miközben a hevederes szerkezetnek köszönhetően a talajtaposási kár csökken. Nézzük meg a bemutatót a következő videón:

Akasztón Szabó József mutatta be halgazdaságát és mondta el tapasztalatait a CASE IH kombájnokról. A gazdaságban 300 hektáron, főleg Natura 2000 területen termesztenek növényeket, a betakarítást egy CASE IH kombájn segíti. A gazdálkodó meg van elégedve a géppel, kiemelte, hogy mióta a CASE IH kombájnt használja, gyakorlatilag nem tapasztal tört szemeket. Nézzük meg az interjút és a gyönyörű drónvideót a gazdaságról.

A következő videóban Igric Dominika kollégánk Bogdán Gáborral ül be egy CASE IH Axiál Flow 6140-es kombájnba és mutatja meg a lehető legközelebbről, hogy milyen egy ilyen géppel aratni.

Valami készül...

Egy különleges búza szemminőség-vizsgálatot láthatnak a következő vidóban egy osztrák CASE IH specialistával.

Gyönyörű, abai gazdaságot mutatunk és három CASE IH kombájnt aratás közben.

Folytatódik az aratási körút, ezúttal a Kékes lábánál nézhetjük végig a betakarítást. Egy 20 éve a mezőgazdaságban dolgozó kombájnost kérdeztünk a CASE IH 7240-es modellről.

A körút eddigi 4 napján készült fotógalériát is érdemes végigpörgetni:

CASE IH képgaléria
CASE IH képgaléria

Ezúttal repcetábláról jelentkezünk, ahol a helyes kombájnbeállításokról beszél az Agro-Békés Kft. szakembere.

Elérkezett az aratási körút utolsó napja, a következő videón a CASE IH kombájnok rozsra beállításáról lesz szó:

Megvan a CASE IH nyereményjátékának nyertes kérdése, amelyre az egyik kombájnspecialista adja meg a választ. A kérdés a következő: Mik a legjobb beállítások megdőlt gabona esetén? A válasz kiderül a videóból:

Ahogyan a gazdálkodók is lassan befejezik a repce és a kalászosok aratásat, úgy mi is lezártuk az Agro-Békés Kft.-vel rendezett aratási körutazásunkat. Sok gazdaságba eljutottunk az osztrák CASE IH specialisták kíséretében, akik segítettek a CASE IH rotoros kombájnok legoptimálisabb beállításában, finomhangolásában.