A Fendt 1050 győzelméhez nagyban hozzájárultak azok az innovatív megoldások, mint például a VarioDrive intelligens első kerék hajtás, amelynek köszönhetően a sebesség váltó egy hidromotorja közvetlenül hajtja az első kerekeket is. A traktor tervezésénél fő szempontnak tekintették az alacsony motorfordulat elvét, - és ezt előtérbe helyezve alkották meg a motort, a sebességváltót, a hidraulikus rendszert és más komponenseket. Mindezeknek a fejlesztéseknek köszönhetően a Fendt 1050-es még kedvezőbb fogyasztás mellett dolgozhat majd a gazdaságokban.

Az egyik legérdekesebb és leglátványosabb fejlesztésként mutatkozott be a VarioGrip Pro rendszer, amely a Fendt VarioGrip abroncsnyomás-szabályzó rendszerének továbbfejlesztett változata.

Az innováció lehetővé teszi a traktor mind a négy kerekénél az egyidejű abroncsnyomás változtatást 0,8 bar nyomásról -szántóföldi munkavégzés mellet - 1,8 bar nyomásra - a közúti közlekedéshez - mindössze 30 másodperc alatt. VarioGrip Pro rendszer a 2015-ös AGRITECHNICA kiállításon kiérdemelte az aranyérmes innovációs díjat. A VarioGrip Pro opcionálisan rendelhető a Fendt 900 Vario traktorszériához.

Az év traktoraként ünnepelt Fendt Vario 1000-es traktorszéria a teljesítménye tekintetében is újat jelent a piacon, hiszen ezzel a gyártó elsőként lépett be a 400 és 500 lóerő közötti univerzális erőgép kategóriába.

A Fendt Vario 1000 -es széria 4 típusa lesz elérhető 380, 420, 460 és 500 lóerős kivitelben.

További információkért keresse fel a Fendt Vario 1000 -es széria hivatalos magyarországi forgalmazója – az AXIÁL Kft. honlapját.