Mátrai Zoltán, az Agrárin Kft. ügyvezetője több piacvezető vállalat standjáról mutatta be a legfrissebb újdonságokat.

Magyarország legnagyobb agrármeteorológiai hálózata a METOS készülékek előrejelzéseiből áll össze. A közismert cég az Agritechnika kiállításon is elismerésben részesült új termékével: ezüstéremmel díjazták az innovatív, talajmintavételre alkalmas laboratóriumi chip-et. Az eszköz azonnal kimutatja a talaj nitrát, kálium és foszfor tartalmát. A társaság standján más érdekességgel is találkozhattak az érdeklődők: a METOS rovarcsapda például felismeri a berepülő kártevőket - az új fejlesztésű kamerarendszer pedig akár a szántóföldi kultúra különböző mennyiségi adatainak mérésére is képes.

Az AGRETO standján különböző mérlegtechnikai újdonságokat láthattak az érdeklődők. A hárompont -és a gépjármű mérlegek már ismerős termékek Magyarországon, azonban a gépjármű mérleg új változata árban sokkal kedvezőbb, és a gazdák számára – a telepen bárhová tetszőlegesen, házilag telepíthető kivitel. 
Az AGRETO saját gyártású széna- illetve szalmabála nedvességmérőjét is megismerhette a nagyközönség.

A Müller Electronics termékei szintén ismertek Magyarországon, hiszen számos gyártó beépített termékként használja permetezők, műtrágyaszórók fedélzeti elektronikájaként. A Müller, újdonságként idén bemutatta érintőképernyős, sorvezető terminálját, amely vastag üveggel és biztonsági funkciókkal ellátott eszköz. A műszer már dupla ISOBUS-os vezérlésre is alkalmas.

Az Agritechnikán bemutatott piacképes újdonságok a kiállítást követő héttől már hazánkban is megvásárolhatóak az AGRÁRIN Kft-től.