Az Amazone a 2018. évi szezonra a Cayros ekeprogramját további modellekkel és felszereltségi opciókkal bővitette – számolt be az agrarheute.com. Egyrészt a Cayros M termékkört az Amazone kétvasú modellekkel is kiegészíti, így kisebb, 37 kW/50 LE teljesítményű traktorokhoz is rendelkezésre állnak különböző ekék.

Másrészt az Amazone a Cayros XM és XMS típusokat mostantól háromvasú változatban is forgalmazza – esetleg mechanikusan állítható munkaszélességgel vagy fokozat nélküli hidraulikus munkaszélesség-szabályozással. Így a program jelenleg már közepes és nehéz talajviszonyokhoz szükséges háromvasú ekék iránti igényt is lefedi.

Amazone

A Cayros XM és az XMS terméktípusokat az Amazone háromféle csomagban kínálja – fotó: ©Amazone

Ezen túlmenően a 2–5 vasú Cayros ekék az eddigi csőváz mellett bővíthető vázrendszerrel is fel lesznek szerelve. Ez a vázrendszer egy olyan előnyt nyújt, hogy az ekék – például egy erősebb traktorhoz kapcsolva – egy speciális rögzítő segítségével utólagosan pótlólagos ekefejekkel bővíthetők lesznek. Természetesen, ezek az ekék már raktárról is pótlólagos eke fejekkel, például 3+1 vagy 4+1 verzióban szállíthatók. Speciálisan az XMS és az XS sorozatnál, a négyvasú változattól kezdve a csőváz falvastagsága 12 mm.