A betakarítás végéhez közeledve sok gazda már bizonyára értékesítette a gabonát, - sokan megkezdték a felkészülést a következő szezonra. A most meghozott döntések jelentősen befolyásolják, nyereséges vagy veszteséges lesz-e a vállalkozás. Biztosan a legtöbb termelőben megfogalmazódnak ilyenkor az aktuális kérdések: Mi a jobb?

• tárolni vagy értékesíteni a gabonát?
• lazítás, szántás vagy csökkentett menetszám?
• a gépek újra cserélése vagy a régiek javítása?

Nehezítő körülményként további kérdéseket tartogatnak az időjárás viszontagságai, az aktuális szántóföldi munkák ütemezései, amelyekre ugyan megoldást nem tudunk nyújtani a termelőknek, ám más gazdasági döntésekben hasznos tanácsokat adunk az Invest Kft. szakembereivel karöltve.

Az Invest Kft. mezőgazdasági gépüzletág vezetőjével, Várkonyi Bencével beszélgettünk olyan gépbeszerzési lehetőségekről és akciókról, amelyek megkönnyíthetik a gazdálkodók munkáját és hosszú távon is eredményesebbé tehetik a gazdálkodást.

Legújabb – és mindeddig páratlanul kedvező ajánlatunkban az időben történő kombájnvásárlás előnyeire hívjuk fel a gazdálkodók figyelmét. A megújult Case IH 140-es és 240-es kombájncsaládok Axial-Flow® rotoros cséplőrendszere olyan előnyöket tartogat a gazdálkodók számára, amelyek az aratás alkalmával időt, energiát és ezáltal pénzt takarítanak meg, ennek pozitív hatásai akár már egy szezon alatt érezhetővé válnak a termelők számára. Ezekből a kedvező tulajdonságokból gyűjtöttünk össze egy csokorra valót - 10 ÉRV formájában - a teljesség igénye nélkül!

ajándék traktor akció

Leghamarabb hol tekinthetik meg élőben a megújult Case IH kombájncsalád tagjait a gazdálkodók?

A közelgő Agritechnica kiállításon bemutatásra kerül mind a 140-es, mind a 240-es megújult kombájncsalád. A 140-es széria új dőléskompenzáló elektronikus rendszere kerül a középpontba az újítások közül a hannoveri kiállításon.

Igaz, hogy most elsősorban a megújult Case IH kombájncsalád előnyeit ismertetjük, ám előzetes "beharangozóként" fontosnak tartjuk megemlíteni azt is, hogy a kiállítás fő attrakciója mégiscsak az új Optum traktorszéria hivatalos bemutatkozása lesz. Az Case IH impozáns standját november 10-étől a 05-ös Pavilon B14-es standján találják meg a Hannoverbe kilátogató magyar gazdák.

Ismerjük meg a 10 legjobb érvet az Axial-Flow® mellett!

1. ÉRV:

Axial-Flow®: Az aratási technológiák szakértője 37 éve

Az Axial-Flow® technológia azzal a céllal lett kifejlesztve, hogy a gazdálkodók a lehető legmagasabb terméshozamot érhessék el.

Az első 1400-as sorozatú Axial-Flow® kombájnt 1977-ben gyártotta a Case IH. A rotoros technológiát azóta is folyamatosan fejlesztik. A rotoros rendszer bevezetésével egyszerű, de fejlett technológia született meg, amely javítja a cséplési teljesítményt és a gabona minőségét, de egyúttal kevesebb alkatrészt is vesz igénybe. Az új 140-es és 240-es sorozat megújult rotor-konfigurációval készül. A legjobb eredmények érdekében ezeket a gépeket már európai földeken tesztelték, az eredmény pedig magáért beszél:

• kimagasló teljesítmény
• a legjobb gabona- és szalmaminőség
• szemveszteség nélküli betakarítás
• változó aratási körülmények között is.

2. ÉRV:

Egyszerűen korszerű

Az egyszerűségre törekvő és gyakorlatközpontú tervezés elve miatt a Case IH a kényelem és minőség élvonalába tartozik.

Case IH

CURSOR 16 – Az év motorja
Az új Axial-Flow® 9240 számára a Cursor 16 motor volt a legkézenfekvőbb választás. A Diesel magazin szerint „kategóriája legjobbja” a motorsúly és az üzemanyag-takarékosság terén. A „Stage IV” szabványnak megfelelő HI-eSCR technológia 95%-kal csökkenti károsanyag-kibocsátást. Mindez az erő maximum 634 LE teljesítmény leadására képes, amely biztosítja, hogy a legmostohább körülmények között is rekord idő alatt fejezhesse be az aratást a gazdálkodó.
A rugózott hevederes járószerkezet csökkenti a talajra nehezedő nyomást
Az Axial-Flow® gumihevederes járószerkezete alkalmazkodik a talaj teherbírásához. A rugózott járószerkezetben egy negyedik támasztó kerék is található, amely segíti a talajra ható nyomás csökkentését és a nedves föld tömörítésének megelőzését. Közúton csökkenti a gumiheveder kopását, valamint - ami a legfontosabb - a hidraulikus csillapítású felfüggesztés sokkal nagyobb komfortérzetet biztosít a táblák közti közlekedés során.
Gyorsan záródó, díjnyertes, dönthető kiömlőfej
Miért is olyan fontos ez?
Mert az irányítást akkor is kézben kell tartania a gazdának, ha a gabonatartály 14 440 l-es, és a maximum ürítési sebesség 156 liter másodpercenként. Ezért képes az ürítőcső dönthető kiömlőfeje 90 fokban mozogni, hogy javítsa a töltés pontosságát, ha alacsony utánfutóba, vagy éppen szeles időben üríti a gabonát. Sőt, a rendszer a túlfolyás megakadályozása érdekében azonnal záródni is képes!
3. ÉRV:

Interaktív aratás
Az AFS (Továbbfejlesztett Gazdálkodó Rendszer) használata mellet akár 10% megtakarítást is elérhet a gazdálkodó. Hogyan lehetséges mindez? Az AFS több, mint pusztán egy 2,5 cm pontosságú navigációs rendszer.
Az Axial-Flow® kombájnokban megtalálható AFS Connect megoldások révén a teljes flottát figyelemmel kísérheti a gazda, sőt, bármikor kikeresheti az egyes gépek helyzetét és valós időben követheti munkavégzésük állapotát. Mindezek segítségével a termelő időt, felesleges fordulókat, üzemanyagot és ezáltal jelentős összegeket takaríthat meg.

4. ÉRV:

Ugorjon be a fülkébe és már kezdhet is aratni!
A vezetőfülke könnyen felismerhető kezelőszerveit a kezdő felhasználók számára tervezték. A kombájnnak a lehető legtöbb hektáron kell tudnia munkát végezni az adott szezonban - akárcsak Önnek. Ahhoz, hogy hatékonyan tudjon dolgozni az aratás leghosszabb napjain is, a vezetőfülke kulcsfontosságú. A Case IH felismerhető működési módja egészen a kezdetektől fogva egyszerűvé teszi a közös munkát.
Az Axial-Flow® kombájnfülkének számos jó tulajdonsága van – hosszú munkanapokra tervezve
A 6,3 m2 üvegfelület és az alacsony zajszint csak a kezdet. A Case IH mérnökei a piacon elérhető egyik legcsendesebb, legtágasabb és legkényelmesebb vezetőfülkét alkották meg, amelyet hosszú és hatékony munkanapokra terveztek.
Az Axial-Flow® interaktív működése a kezdő kombájnosokat segíti. Akármelyik funkciót is választja a kezelő, az AFS Pro 700 megnyitja az arra vonatkozó képernyőt, így egyértelművé válik a kombájnos feladata. Ráadásképpen az AFS azonnali üzenetküldési opciója segítségével a kezelők valós időben közölhetik tapasztalataikat.
5. ÉRV:

Minden terménytípusnál elsöprő sikert arat!
Az Axial-Flow® kombájn az év minden szakában, minden terményfajtát tud kezelni.
Válassza az Ön üzletágának a legmegfelelőbb vágóasztalt, – íme,  a kínálat!
3050 GABONA VÁGÓASZTAL
• A 3050-es vágóasztal minden gabonaféleségre optimális megoldást kínál.
• A kis magasságú, és talajhoz közeli hüvelyekkel bíró növények esetén (mint például a szójabab) a 3020 FLEX VÁGÓASZTAL alkalmas a termés begyűjtésére.
• A 3000-es sorozatba tartozó RENDFELSZEDŐ ADAPTEREK minden kalászos növény betakarítását lehetővé teszik.

Nem feledkezhetünk meg a kukorica betakarításáról sem!
• A tökéletesen felkészített 4000-as sorozatba tartozó KUKORICA ADAPTEREK nehéz munkakörülmények között is helytállnak.
• A rövid szárú termények pontos betakarítására a 3100 HEVEDERES ADAPTER a legalkalmasabb.
A 3050-es vágóasztal minden gabonaféleségre optimális megoldást kínál.A kis magasságú, és talajhoz közeli hüvelyekkel bíró növények esetén (mint például a szójabab) a 3020 FLEX VÁGÓASZTAL alkalmas a termés begyűjtésére.A 3000-es sorozatba tartozó RENDFELSZEDŐ ADAPTEREK minden kalászos növény betakarítását lehetővé teszik.

6. ÉRV:

A legjobb szemminőség – 97%-os csírázási képességgel!
Az Axial-Flow® kíméletes cséplése jelentős előnyt biztosít a minőség területén. A rotor kíméletesebben csépli a
terményt, mint a hagyományos cséplődob. A Case IH független minőségellenőrzési vizsgálatot végeztetett, amelyhez a legkeményebb terményt választotta ki abból a célból, hogy az Axial-Flow® szemminőségét igazolhassa:
A szójabab felszíne nagy, és közismert, hogy a cséplési folyamat során könnyen megsérül. A vizsgálat eredménye magáért beszélt, amely 97%-os csírázóképességet* állapított meg. Ilyen eredmények után a gazdálkodó a következő szezonban ezeket a magokat nyugodt szívvel vetheti el, szinte egyáltalán nem lesz kezelési probléma.
* Az eredmények a Saatbau Linz eGen által végzett független minőségellenőrzés adatai.

7. ÉRV:

Elegendő csupán napi pár perces karbantartás!
Kerüljön az élvonalba – alacsony üzemeltetési költségekkel!
A kombájn karbantartására fordított időben mindössze a hevedereket és a zsírzási pontokat kell ellenőriznie. Az egyszerű rotor hajtómű révén minimális az ékszíjak ellenőrzési szükséglete - összesen 5 és 15 zsírzási pontot
kell megnézni, ellentétben a hagyományos cséplőrendszerekkel, amelyeket sokkal több ellenőrizendő ékszíj és
zsírzási pont tesz bonyolultabbá. Ezt könnyű kiszámolni.
Invest
Maximális üzemidő
A rotoros cséplés egyszerű felépítése révén csökken az alkatrészek kopása. Az Axial-Flow® kevesebb mozgó alkatrésze és minőségi tervezése lehetővé teszi, hogy csökkenjen az alkatrészek elhasználódása miatt felmerülő költség. Kevesebb mozgó alkatrész romolhat el, kevesebbet kell szerelni; csökkennek az állandó fenntartási költségek. -Ugye mennyivel egyszerűbb így?
8. ÉRV

Axial-Flow® szerviz: Éjjel-nappal üzemel!
Egész héten, a nap 24 órájában segítik a gazdálkodókat az Axial-Flow®-szakemberek, páratlan műszaki háttérhálózatuk segítségével.
A Case IH forgalmazók alkatrész-specialistája a körzetben működő géppark teljes alkatrész-kínálatát raktáron tartja. Óriási alkatrész-logisztikai hálózat segítségével a tartalék alkatrészeket rövid időn belül ki tudják szállítani, hogy a termelők állásideje minimálisra csökkenjen. A CNH NAGYÜZEMI ALKATRÉSZ LOGISZTIKAI SZOLGÁLAT több mint 700 000 alkatrészt tart raktáron, amelyeket Európa-szerte számos depóból ki tudja szállítani.
9. ÉRV

Tökéletes szalmaminőség, amellyel rögtön bealmozhat a jószágok alá!
A rövidre szecskázott szalma jobban felszívja és magában tartja a nedvességet ha alomként használja haszonállatai számára. A szarvasmarha-tenyésztők igazolják, hogy a rotoros cséplőrendszerből kikerülő szalma egyértelműen alkalmasabb alomként való használatra a jószágok számára. A nagy abszorpciós képességű szalma javítja a higiénés viszonyokat az istállóban.
Az Axial-Flow® rotoros cséplőrendszerből kikerülő szalma a takarmányozás kiegészítésére is kiválóan alkalmas.
További előnye, hogy almozáskor könnyebb szétteríteni a padozaton és gyorsítja a trágya bomlását. Az Axial-Flow® szalma jobb bomlási képessége gyorsítja a humuszképződést a talajban.
10. ÉRV – Ellenállhatatlan a gazdák számára!

Ajándék traktor vagy bálázó? Igen, sőt, más ajándékok közül is választhat, ha az Invest Kft.-től vásárol!
Előrendelési akció a 2016-os évre!
VÁSÁROLJON MOST AXIAL-FLOW KOMBÁJNT ÉS AZ ALÁBBI AJÁNDÉKOK KÖZÜL VÁLASZTHAT:

• 1. INGYEN TRAKTOR!
Vegyen egy Axial-Flow® rotoros cséplőrendszerrel ellátott Case IH 140/240 kombájnt, és ingyen kap egy Case IH Farmall A 85-ös traktort!

• 2. INGYEN SAFEGUARD GARANCIA!
Vegyen egy Axial-Flow® rotoros cséplőrendszerrel ellátott Case IH 140/240 kombájnt, és ingyen megkapja a Safeguard Gold garanciacsomagunkat.
A csomag tartalma:
- 36 hónap / 1500 óra
- Kiterjesztett garancia
- Karbantartási szerződés a költségek teljes ellenőrzéséért
- AFS CONNECT telematikai szolgáltatás

• 3. INGYEN BÁLÁZÓ!
Vegyen egy Axial-Flow® rotoros cséplőrendszerrel ellátott Case IH 140/240 kombájnt, és ingyen kap egy RB455 bálázót.

• 4. Egyéni kedvezmény
Ha egyik ajándék sem megfelelő az Ön számára, abban az esetben jelentős kedvezményt tudunk biztosítani a gép árából!