A Robocrop negyedik generációs precíziós kormányzási rendszer sajátosságai között említendők a Gigabit Ethernet képfelismerő kamerák, amelyek a korábbiakhoz képest jelentősen több adatot jelentősen nagyobb sebességgel képesek továbbítani szélesebb spektrumú fényviszonyok mellett is; képváltási sebessége az alkalmazott szoftvertől függ. A felhasználói felület kompakt érintőképernyős lett.

garford

fotó: Garford

A fejlesztési eredményeknek köszönhetően az új rendszer akár már hat kamerával is képes dolgozni, ami azt jelenti, hogy a gép mind a hat precíziós kormányzású művelőtagja rendelkezik egy kamerával. Így olyan nagy gépek, mint a Robocrop Eliminator teljes munkaszélességben tökéletes precizitással képesek dolgozni még komoly talajfelszíni  egyenetlenségek esetén is.

A gépek teljesítménye elérheti az óránkénti 20 hektár területnagyságot. A nagyobb pontosságot kínáló precíziós rendszer akár hagyományos gabonasortávra (125 mm), akár tradicionálisabb kapásnövények sortávjára is alkalmazható. A zöldségtermelők számára a gép használhatóságának lehetőségei nagyobbak, mint korábban bármikor.