A Royal-Kert Kft. korábbi meghívásán felbátorodva, betoppantunk a telephelyre, hogy szemügyre vegyük, hogyan telik a vállalat egy napja.

Kishalmi Tibor, ügyvezető igazgató és fia, Kishalmi Balázs vezettek körbe minket a cégnél, miközben azt is megtudtuk, hogyan indult a gépészeti üzletág és mikor érkezett Magyarországra ez első kínai traktor.

"A kilencvenes évek elején én voltam az első, aki hazánkba kínai traktorokat importált, Magyarországon akkor még ez teljesen ismeretlen terület volt. A kínai traktorok iránti "szerelem" azóta is megmaradt, így körülbelül tíz éve úgy döntöttem, hogy új alapokra helyezem a traktor-importot. Ehhez sikerült is nagyon komoly partnert találni Kína akkori legnagyobb traktorgyárával, a Chery-vel – amely vállalattal kizárólagos partneri megállapodást kötöttünk.

Örök élmény marad számomra, amikor itt, az ablakom alatt tették le Európa első Chery traktorát.

A Cherry traktorok azóta Zoomlion néven, ám változatlanul kiváló ár-érték arány mellett érhetők el az európai piacon – és természetesen hazánkban is. Mezőgazdasági gépészmérnök révén mindig kiemelten fontosnak tartottam, hogy rövid idő alatt kiépítsük a traktorokat kiszolgáló szervizhálózatot és hogy folyamatos alkatrészellátást biztosítsunk partnereink számára. Örömmel tölt el, amikor azt hallom visszajelzésként a partnereinktől, hogy milyen elégedettek a kínai kistraktorokkal – és a kollégáim munkájával.

Az idő igazolt minket és azt, hogy jól választottunk – hiszen ez a traktormárka megfelelt a magyar piacnak és egy kiváló ár-érték aránnyal rendelkező gép.

Lassan vége van a 2018-as évnek, ám mi már nagy erőbedobással és sok új tervvel készülünk a következő esztendőre.

Ezúton is megragadnám az alkalmat és szeretettel invitálom minden kedves partnerünket – valamint az új érdeklődőket is – az AGROmashEXPO kiállításra 2019. január 23-26 között, ahol a már jól ismert Zoomlion traktorok és GardenGo munkagépek mellett sort keríthetünk baráti- és szakmai beszélgetésekre.