A DEUTZ-FAHR kombájnok gyártásának története az 1900 évek elejére nyúlik vissza, ami 100 évnyi tapasztalat és folyamatos fejlesztés eredményeként született. Jelenleg 5 és 6 ládás kivitelben gyártanak kombájnokat 160 és 400 Le teljesítmény kategóriában. Napjainkban a C9300-sorozat áll a kategória élén olyan minőséget képviselve, ami mindig is jellemezte a DEUTZ-FAHR márka történetét.

DEUTZ-FAHR kombájn

fotó: Dorker Kft.

Az új sorozatnak négy tagja van: a C9305 TS és C9306 TS 5 és 6 szalmarázóval, illetve a C9305 TSB és C9306 TSB dombvidékre tervezett modellek. Utóbbiak képesek 20% oldalsó és 6% hosszanti lejtő kompenzálására. A dombvidéki modelleket az új, állítható hátsó tengellyel, négy kerék meghajtással és a jól bevált csúszásgátló rendszerrel szerelték, amely minden terepviszonynál maximalizálja a kombájn hatékonyságát.

kombájn lejtőn aratás közben

A C9300 kombájnsorozat TSB dombvidéki modelljei 20% oldalsó és 6% hosszanti lejtő kompenzálására képesek — fotó: Dorker Kft.

A kombájnokban a MERCEDES-BENZ 7,7 literes T4F motorjai dolgoznak, ezek garantálják az optimális teljesítményt. Az egyedülálló DEUTZ-FAHR megoldásnak köszönhetően a motor mindkét oldalán biztosítja az erőleadást, aminek köszönhetően a hidraulikus és mechanikus funkciók szétválaszthatók. Így a közvetlen erőátvitel teljesítményveszteség és további alkatrészkopás nélkül biztosítható.

kombájn előrendelési akció

A DEUTZ-FAHR kombájn kedvező finanszírozás mellett előrendelhető — fotó: Dorker Kft.

Miközben a C9305 teljesítménye 340 lóerő, a C9306-é pedig 395 lóerő, a gépek üzemanyag-fogyasztása ebben a kategóriában az egyik legalacsonyabb. Nagy teljesítményű vágószerkezet jellemzi a kombájnokat, ami akár 9 méteres változatban is kapható. A vágáskép minimális kopás mellett mindenütt egyenletes, a biztonságos és hatékony munkavégzés a körülményektől jórészt független: erről az Autocontroll automata talajkövető rendszer és a Schumacher Easy Cut II vágószerkezet gondoskodik, ami alapfelszereltség ezeknél a modelleknél.

Az új és továbbfejlesztett Maxi- Crop cséplőrendszer és az egyedülálló dobkosár mellett fontos elem a hidraulikus etetőrendszer; ezen a Deutz-Fahr mérnökei számos finomítást végeztek. A cséplőszerkezethez az anyag áramlása folyamatos és egyenletes: erről a behordó rendszer új elektrohidraulikus vezérlőrendszere gondoskodik. A szétválasztás a Maxi-Crop rendszer 600 mm átmérőjű cséplődobjával és a hosszú szalmarázó felülettel igen hatékony. A tisztaságról és a szemek épségéről egyéb DEUTZ-FAHR megoldások gondoskodnak: a turbóventilátor, a széles rosták, a gép két oldalán elhelyezett saját fejlesztésű szabadalmaztatott kétoldali kalászvisszahordó rendszer (DGR).

A C9300 kombájn legfontosabb elemei

A csúcskategóriás DEUTZ-FAHR C9300 kombájnok minden apró részlete alapos tervezés eredménye — fotó: Dorker Kft.

Az új COMMANDER CAB VI fülke nagyszerű kilátást nyújt, jól illeszkedik az új stílushoz: lámpák, tükrök váltakoznak a kettős reflektorokkal. Az extra nagyméretű ülés a beépített többfunkciós kartámasszal - ami a prémium kategóriás Deutz-Fahr traktorokból már jól ismert - kiváló kezelést és első osztályú kombájn vezérlést biztosít. A kiegészítő iMonitor az Agrosky automata kormányzó rendszerrel a különféle kameranézetekhez és terméshozam ellenőrzéshez kiváló áttekintést biztosít. A beépített 21 literes hűtő tároló rekesz gondoskodik az igazi kényeztetésről a hosszú munkanapokon!

Teljesen új stílusú a kormánykerék és a kormányoszlop: ergonómiailag optimálisabb, így biztonságosabb a vezetés földön és közúton egyaránt. Végezetül a C9300 kombájnok a napi karbantartásra is jobb megoldásokat kínálnak: könnyű és gyors hozzáférés a motorhoz, a sebességváltóhoz és más fontos területekhez.

kombájn munka közben

A C9300 kombájn minden funkciója az optimális hatékonyságot és termelékenységet szolgálja — fotó: Dorker Kft.

Az új DEUTZ-FAHR kombájnok minden apró részlete alapos tervezés eredménye, így képesek minden terepviszonyon a kiváló teljesítményre. A C9300 kombájn minden funkciója az optimális hatékonyságot és termelékenységet szolgálja.

Még több információ az ÚJ Deutz-Fahr C9300 kombájn szériáról.

www.dorker.hu

Dorker