Mint arról honlapján az AGCO beszámolt: a mezőgazdasági gépek és precíziós mezőgazdasági technológia tervezésében, gyártásában és forgalmazásában globális vezető cégcsoport széleskörű gazdacentrikus precíziós mezőgazdasági megoldásokat mutat be a National Farm Equipment Show-n, február 14 és 17. között Louisville-ben, Kentucky államban. A kiállítás középpontjában két új AE50 (Amerikai Mezőgazdasági és Biológiai Mérnöki Társaság – ASABE) díjnyertes, a Fendt 200 Vario traktor és a Massey Ferguson R permetező debütálása, valamint a több, mint 9 méter munkaszélességű új Fendt Momentum® vetőgép áll.


A Massey Ferguson 500R sorozatú új önjáró permetezője egyszerű, megbízható konstrukció, a díjnyertes gép széleskörű testreszabási lehetőségeket kínál, így a gazdák saját üzemükhöz és költségvetésükhöz igazíthatják a munkagépet. Az alkalmazott technológiai megoldások és azok intuitív elrendezésének egyensúlya lehetővé teszi, hogy a gazdák magabiztosan kezeljék a permetezési igényeket a növények fejlődési ciklusának bármely szakaszában.

AGCO

A három AGCO-újdonság – forrás: AGCO

A másik díjnyertes, a Fendt 200 Vario traktorszéria minden olyan funkciót hoz, amit a Fendt kedvelői ismernek és szeretnek, csak éppen egy kisebb, mozgékonyabb géphez igazítva. A 94-től 114 lóerőig terjedő modellek ideálisak olyan műveletekhez, amelyek magas szintű manőverezőképességet igényelnek, például gyümölcsösök és szőlőültetvények gondozásához.


Néhány hónapja debütált a Fendt Momentum vetőgép, amely a világ legagronomikusabb vetőrendszerét kínálja. A SmartFrame™ technológiával, egy függőleges kontúrozó eszköztárral, a Load Logic™ funkcióval és a legnagyobb kapacitással a vetőmag, valamint folyékony, illetve granulált műtrágya terén a Momentum vetőgép akár jelentős teljesítményelőnyt is nyújthat a versenytársakhoz képest.