A traktorfejlesztések középpontjában többnyire mindig hatékonyságot növelő megoldásokra való törekvések állnak. Kevesebb fogyasztás, környezetkímélőbb megoldások, kevesebb állásidő, a gépkezelő kényelmét, koncentrációját elősegítő innovatív alkalmazások, fejlesztések, vagy éppen jobb teljesítmény.

John Deere

A hatékonyságnövelésnek az egyik legújabb megtestesítője a John Deere és a Joskin közös fejlesztésű váltója, az eAutoPower e8WD – olvasható a KITE Zrt. közleményében. Ez bizony az első elektromechanikus megoldás az iparágban. A két elektromos motor tulajdonképpen a hidrosztatikus egységet helyettesítette. Ezek a motorok további 100kW elektromos teljesítmény leadására is képesek a hajtáson túl, tovább növelve a hatékonyságot.

Agritechnica

A váltó előnyeit egy John Deere 8R - Joskin gépkapcsolaton keresztül mutatták be a nagyközönségnek. A szakértői zsűri olyan nagy hozzáadott értékű innovációnak értékelte az eAutoPower e8WD váltót, hogy egyedül csak ez a fejlesztés kapott Innovációs Aranyérmet a 2019-es Agritechnicán!