A gyomirtás eredményessége nagyban függ az időjárási és talajviszonyoktól. Ahhoz, hogy a rövidebb időablakokat a lehető legjobban ki tudjuk használni, hatékony, megbízható és nagy teljesítményű technológiára van szükség. A Rotarystar forgókapák kiválóan megfelelnek ezen követelményeknek.

A "mechanikus gyomirtás csodafegyvere" felbontja a kérget, levegőzteti a talajt, ugyanakkor a gyomokat egészen az egyleveles stádiumig visszaszorítja.

forgókapa

A "mechanikus gyomirtás csodafegyvere" – fotó: www.einboeck.at

Gyors és hatékony munkavégzés

Két új Rotarystar modellel bővül az Einböck rotoros kapák kínálata, a méreteken kívül más részletfejlesztésekkel is, mint például a különleges formájú rotorcsillagok, amely a cég saját fejlesztése, ugyanúgy, mint a hidraulikus terhelés és szintkompenzáció.

Fontos tényező az azonos munkamélység mindkét rotorsorban a párhuzamos vezetésnek köszönhetően. A rotorcsillagkerekek érintkezési nyomása azonos az első és második sorban lévő, azonos hosszúságú rotorcsillagkarok miatt.

Továbbá az egyenként rögzített "ujjak" speciális kanálformával rendelkeznek. A csillagkerekek hosszú élettartamú és futáspontos csapágyazást kaptak.

forgókapa

forgókapa

Hatékony munkavégzés, nagy munkaszélesség és munkatempó, talaj- és növényállapottól függően – fotók: www.einboeck.at

A saját fejlesztésű rotoros kapakoncepciónak köszönhetően a legnehezebb körülmények között is képes a legmasszívabb talajkérget is feltörni anélkül, hogy a növényt károsítaná. A hidraulikus nyomás- és szintkiegyenlítéssel, a rotorsorok párhuzamos vezetésével, valamint a speciális rotorcsillagokkal és kanalakkal tökéletes és egyenletes munkamintázat érhető el.


Az eredmény: az új rotoros kapával akár 20 km/h munkasebesség is elérhető – a talaj vagy a növények állapotától függően –, kiváló mechanikai gyomirtást biztosítva a szántóföldön.

Forrás: www.einboeck.at