Mezőcsáton rendezte meg a Vektor-Holding Kft. a VERSATILE Acros 595 Plus nagyteljesítményű gabonakombájn betakarítási bemutatóját, amin az Agroinform.hu is jelen volt. A vállalat célja, hogy az általuk forgalmazott, professzionális technikával felszerelt gépeken túl valami pluszt is adjanak a felhasználóiknak: segítsék csökkenteni fenntartási költségeiket, valamint személyre szabott technológiát, gépeket, gépkombinációkat kínáljanak számukra.

A vállalat ügyvezetője Mezőcsáton elmondta, a profitnövelés elengedhetetlen kelléke a költségcsökkentés, nincs más alternatíva, hiszen a terményárakat, a forintárfolyamot vagy az energiaárakat nem tudjuk befolyásolni. Pohárnok Pál szerint ezért érdemes VERSATILE gépekkel és az ezekhez ajánlott gépkombinációkkal dolgozni – melyek az agrotechnikai hozzáadott értéket is magukban hordozzák –, hiszen a költséghatékony munkavégzést úgy kell garantálni, hogy közben a talaj termőképességét nem rontják.

Az Acros 595 Plus nagyobb teljesítményre képes a bő terméshozamot produkáló táblákon, kihívásokkal teli betakarási körülmények között is. A kombájnt egy 333 lóerős hathengeres Tier-4 Final Cummins turbódízel motor hajtja, mely kifejezetten nagy nyomatéktartalékkal rendelkezik. Erre az erős, de mégis kompakt motorra jellemző az igen alacsony, fajlagos üzemanyag-fogyasztás.

Versatile

Nagy erő, de alacsony, fajlagos üzemanyag-fogyasztás jellemzi a Tier-4 Final Cummins turbódízel motort – fotó: Agroinform.hu

Egy páratlan megoldással a ferdefelhordó egy adagoló elosztódobot tartalmaz a felhordó láncok végénél. Az anyagáram így nem csak egyenletesen oszlik el a cséplőcsatorna szélességében, hanem egyenletesen adagolja a terményt. Ennek eredményeként pedig csökken a cséplőorgánum dinamikus terhelése, és nő az áteresztő-képesség.

A ferdefelhordót 250 mm-rel hosszabbra tervezték, mint elődje, az Acros 580 esetében, hogy a vezető jobban ráláthasson a vágóasztalra, egyenletesebben folyjon az terménybehordás, és növelték a ferdefelhordó emelőteljesítményét is. A fejlesztésnek köszönhetően sokkal egyszerűbb a vágóasztal felhelyezése és levétele, ráadásul a ferdefelhordót nem kell átállítania a gazdának kukorica-, illetve napraforgó-betakarítás előtt.

Versatile

Az ürítés is nagy teljesítménnyel történik – fotó: Agroinform.hu

Az új, nagyméretű, kétlépcsős tisztítómű egy előtisztító és kétszekciós szelelőventillátort tartalmaz, ami megnöveli a rosták teljesítményét. A Smart Launch rendszernek köszönhetően az ürítés is nagy teljesítménnyel történik, hiszen ez a készülék egymás után indítja külön-külön az ürítő- és keresztcsigákat. Ez egyrészt csökkenti az ürítő rendszer indításakor fellépő, túlterhelés okozta meghibásodásból eredő veszélyt, másrészt megakadályozza a gabona elfolyását a tartályból az ürítőcsiga becsukásakor.

Amint paramétereiből és a számos innovatív szerkezeti megoldásból is látszik: aki az Acros 595 Plus gabonakombájnt választja, nem csak az idővel, de a pénzzel is spórolhat, így ez a kombájn hamar visszahozza az árát, és megbízható társként vesz részt minden betakarítási munkálatban.

Agroinform YouTube csatorna – Magyarország mezőgazdasági portáljának videói egy helyen.
Csatlakozz hozzánk ITT egy kattintással és egy videóról sem maradsz le!