A Spark erőgépekre jellemző a sokoldalúság és a hatékonyság, emellett a megnyerő és elegáns design mellett sem szabad szó nélkül elmenni. A Spark 120, 130 és 140-es modellek a korábbiaknál nagyobb teljesítményre képesek, a legkorszerűbb energiatakarékos hidraulika rendszerrel szereltek, páratlan szintű komfortérzetet nyújtanak és számos lehetőség kínálakozik a kiegészítők konfigurálására. Erre példa az Agrosky automatikus szatellit kormányzási rendszer.

Az Auditker Kft. a Spark 140-es traktort mutatja be a következő videóban.

A Spark traktorcsalád a régi R6-os Lamborghini típus új változata. Az erőgépek 120-tól 140 lóerőig érhetők el. A bemutatott traktor egy 140 lóerős, high-profile változat, ez a legmagasabb kivitel a családban. A traktoron található TLT-vel szerelt fronthidraulika és elsőhíd rugózás is.

Az üzemanyag-hatékonyság és az ideális teljesítmény duója

A Spark 140 modellbe épített IV. szintű kipufogógáz-kibocsátási határértékekre vonatkozó előírásoknak megfelelő, négy hengeres, 140 lóerős FARMotion motort kifejezetten a mezőgazdasági alkalmazásokra fejlesztették ki. Ez a 3849 cm³ hengerűrtartalmú egység, amely SCR (szelektív katalitikus redukciós rendszer) és külső EGR (kipufogógáz-visszavezetési) szeleppel, továbbá turbó töltőlevegő hűtős indukcióval, töltőnyomás-határoló szeleppel és teljesen elektronikus motorvezérléssel jellemezhető, az üzemanyag-hatékonyság valamint az ideális teljesítmény és nyomaték együttese a szántóföldön és a közúton egyaránt.

Lamborghini Spark 140

A Spark erőgépekre nagyfokú üzemanyag-hatékonyság jellemző

Könnyen kezelhető, intelligens váltó

A traktor sebességváltó rendszere összesen 30 fokozatot kínál mindkét irányba, egy ötsebességes váltón alapul két sebességtartományban, három csoportos Powershift fokozatváltóval, hidraulikus irányváltóval, Stop&Go funkcióval és SenseClutch kuplunggal. A választható mászó funkció lehetővé teszi, hogy a munkasebesség csupán 0,134 km/h legyen, miközben a motor maximális fordulatszámon dolgozik.

Lamborghini Spark 140

A táblavégi forduló kezelése nagyon megkönnyíti a gépkezelő munkáját

A Spark traktorok a váltópozicionáló szolenoid szelepeknek, az APS rendszernek (terhelés alatt automatán kapcsoló sebességváltó) továbbá a SpeedMatching funkciónak (a váltó a terhelésnek legjobban megfelelő fokozatba kerül) köszönhetően automatikusan alkalmazkodnak a változó terhelési feltételekhez. A választható ASM funkció (összkerék hajtás és a differenciálzár kapcsolásának szabályozásáért felelős rendszer) automatikusan működésbe lépteti, illetve feloldja a differenciálzárat és a négykerék-meghajtást.

Az új Spark traktorcsalád modelljei a VRT fokozatmentes sebességváltóval is választhatók. A fejlett vezérlő szoftver három különböző üzemmódot kínál: manuális, automata és TLT. A VRT modellek páratlan komfortérzetet nyújtanak: az esetek többségében a gépkezelő ahelyett, hogy a kuplungot, a gáz- és a fékpedált használná, a joystick vezérlőkar finom mozdulataival vezérelni tudja a gépet.

Lamborghini Spark 140

A traktor sebességváltó rendszere összesen 30 fokozatot kínál mindkét irányba

Megbízható és energiatakarékos hidraulika rendszer

A Spark 140 hidraulikarendszere zárt szabályozási lánccal működő rendszer, amelynek nyomás- és térfogatáramszükséglet-érzékelő szivattyúja (Load Sensing) 120 l/perc maximális térfogatáramot biztosít és tízsoros, elektronikus vezérlésű elosztókat tartalmaz. Maximális emelőképessége 7.000 kg; az elektronikusan vezérelt hátulsó függesztőszerkezet egy lengéscsillapító funkciót is tartalmaz, amely tompítja a szállított eszközök által előidézett lengést.

Lamborghini kényelem és biztonság

A Spark fülke teljesen új felépítésű, olyan biztonsági és kényelmi szintet kínál, amelyet csak egy Lamborghini traktor nyújthat, többek között a modern légrugós üléssel és a digitális klímával. A vezetőfülkében minden téren bőséges választék áll rendelkezésre: legyen az a szélvédő típusa, a hidraulikus vezérlés, az elektrohidraulikus kapcsolódású TLT, mint alapfelszereltség, illetve a többtárcsás nedves fék hidraulikus kézifék- (HPB) és szervo-rásegítéses PowerBrake rendszerrel.

Lamborghini Spark 140

A Lamborghini Spark 140 vezetőfülkéje teljesen új felépítésű és minden modern technológiával felszerelt

A vezetőfülkét alapfelszereltségben új hidraulikus lengéscsillapítású felfüggesztésre (Hydro Silent-Block) szerelik, amely a hagyományos lengéscsillapított függesztéssel (Silent Block) összehasonlítva akár 40%-kal is csökkenti a rázkódást. Ezen túlmenően, választható mechanikus vagy pneumatikus felfüggesztés. A vezetőfülke belsejében újdonság az InfoCentrePro vezérlőpanel, az iMonitor2 és az Agrosky rendszer. A táblavégi forduló kezelése nagyon megkönnyíti a gépkezelő munkáját.

A traktor, mivel 4 hengeres kompakttraktor, ezért inkább vetésre, univerzális mezőgazdasági munkákra a legalkalmasabb, de megfelelő gumi, illetve kerékméret választása esetén akár még sorközművelésre is használható.

Ha további információra van szüksége a traktorról, látogassa meg az Auditker Kft. honlapját.