Tolnai Péterrel, a Vaderstad Kft. értékesítési és kereskedelmi vezetőjével Bábolnán beszélgettünk és néztük meg az ebben az időszakban aktuálisan használt munkagépeket. A talajelőkészítés és vetés a repcénél már sok helyen gőzerővel zajlik, ezekhez a műveletekhez is széles gépválasztékkal rendelkezik a cég, legyen szó akár az alapművelés gépeiről, akár az elmunkáló eszközökről, vagy a gabonavetőgépekről.

Technológiai sorrendben haladva a következőket néztük meg:

  • A 3 méteres függesztett Cultus kultivátort, ami duplarugós biztosítással, 450 kg kapaterheléssel rendelkezik – kiváló eszköz ahhoz, hogy középkötött talajokon garantáltan tartsuk azt a mélységet, amit előre beállítunk. Kitértünk a Cultus újabb változatára is – a Väderstad Cultus HD függesztett kultivátor hazánkban a nyáron került bemutatásra a szántóföldi gyakorlati bemutatón. Ennek az eszköznek is duplarugós biztosítása van, de 680 kg-os kapaterheléssel bír, 4 és 5 méteres munkaszélességben.
  • A TopDown szántóföldi kultivátort, ami 3 métertől 7 méterig érhető el, a kapaforma ugyanolyan, mint egy Cultusnál, de a kapabiztosítás hidraulikus, így bőven 700 kg feletti kapaterhelés is elérhető vele.
  • A Rollex hengert, ami Crosskill gyűrűsorral rendelkező, hidraulikus CrossBoard simítóval szerelt változat volt. Azoknak, akik a forgatásos művelést választják az elmunkáláshoz, lezáráshoz kiválóan alkalmas eszköz.
  • A 6 méteres Rapid gabonavetőgépet, de beszélgettünk a Spirit vetőgépről is. Mindkét vetőgépnek megvan a maga sajátossága.
  • A repcevetésre is kiválóan alkalmas Tempo szemenkénti vetőgépet, ami egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

További információkért keresd a Vaderstad Kft.-t elérhetőségeik valamelyikén:

Vaderstad Kft.
Cím: 2475 Kápolnásnyék, Összekötő út 1.
Tel.: +36 22/709-000
E-mail: infohu@vaderstad.com
Honlap:
www.vaderstad.com/hu

www.vaderstad.com/hu/kapcsolat/

vaderstad