A Bábolnai Gazdanapok alkalmából szántóföldi gépbemutatón vett részt a Fliegl-Abda Kft.

A Fliegl ASV 261-es, nagy méretű abroncsokkal szerelt pótkokocsi végén egy nagy teljesítményű átrakócsiga dolgozott a szántóföldön.

Az aratást imitáló bemutatón a pótkocsi a kombájn mellett haladt - akárcsak a valóságban. A szántóföldi bemutató célja az volt, hogy a gazdáknak szemléltetni tudja a társaság, hogy az eszköz munkája a betakarítás hatékonyságát milyen módon növelheti.

A rendszer kiközelíti a terményt a kombájntól, ezzel a kombájn teljesítményét jelentősen növelni tudja.

A Fliegl egyik legsikeresebb terméke a letolókocsi család, amelynek közös jellemzője, hogy egy hidraulikus letolórendszer segítségével üríti a rakományát. Ez számtalan előnyt rejt magában:

  • A kocsi nem emeli meg a teljes rakományt, nem változik meg a kocsi súlypontja, így elmarad a borulásveszély.
  • Kevesebb hidraulika olaj szükséges a teljes pótkocsi ürítéséhez, mint a billenős pótkocsi család hasonló méretű tagjainál.
  • A letoló rendszer további előnye még, hogy mivel a letolás tökéletesen szabályozható és kontrollálható, ezért különböző adaptereket szerelhetünk a kocsi hátuljára, a hátfal elejére.
  • Így további funkciókat láthat el a kocsi és az eszköz kihasználhatósága nő, a megtérülése pedig gyorsabb.

Előnyeinek köszönhetően, a termék olyan népszerűségnek örvend, hogy csak a magyar piacon közel ezer darab dolgozik belőlük.

A bemutatón szereplő másik, Fliegl DK 180-as kocsi inkább közúti szállításra-, illetve vegyes feladatok ellátására tervezett eszköz. Ennek a pótkocsinak a teherbírása körülbelül 14 tonna, és -igaz, kevesebb szolgáltatást nyújt és kisebb teljesítménnyel bír, mint a korábban bemutatott eszköz  -ám árfekvése is jóval kedvezőbb, mint a letolókocsié.