A VII. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow-n, Mezőfalván az anyagmozgatásról, szállítmányozásról, betakarításról és az ÁTK-ról beszélgettünk Ackermann Tamással, a Fliegl Abda Gépgyártó Kft. cégvezetőjével.

Elmondta: mivel a vegetáció 2-3 héttel előrébb jár a megszokotthoz képest, így a betakarítási időszak is hamarabb érkezik el, feltéve, hogy a csapadékos időjárás nem szól közbe.

A kiállításon bemutatták azokat az alapvető gépeket is, amelyekhez a közeljövőben induló ÁTK pályázatokat fel lehet használni, és az állattartók nagy segítségére tudnak lenni – trágyaszóró kocsit, bálaszállítót –, illetve az Agro-Center termékeket is: seprőgépet, bálafogó-, trágyafogó kanalat, termény tolólapot, és a nagy népszerűségnek örvendő ágvágót is, ami a földterületek szélének, a mezsgyéknek a karbantartásában hatékony.

A kiállított Fliegl letoló kocsit rendhagyó módon trágyaszóró hátfallal szereltek fel – aminek az előnye a sokcélúsága, a normál hátfal lecserélésével ugyanis könnyen át lehet alakítani trágyaszóróvá vagy átrakókocsivá.

Mivel betakarításnál a kombájnok kihasználtsága függ a logisztikai háttér szervezettségétől, a pótkocsiknak jelentős szerep jut. A magyar piacon jelenleg a hagyományos forgózsámolyos pótkocsik vannak elterjedve, de egyre nagyobb az igény a tandem pótkocsikra is.

A Fliegl többféle gazdaságos megoldást kínál a hígtrágya kijuttatására is – megnézhettük a Fliegl tartálykocsit, amit hígtrágyaszállítás mellett ma már sok esetben a permetezéshez szükséges víz szállítására is használnak a gazdák, majd beszélgettünk a hígtrágyakezelésről, a hígtrágya értékéről, állattartásról és az ÁTK pályázatokkal kapcsolatban is hallhattunk hasznos tanácsokat. Részletek a videóban.

További információkat a Fliegl Abda Kft. termékeiről a következő elérhetőségeken találhatsz:

FLIEGL ABDA Gépgyártó Kft.

fliegl