A Powered Kft. MEZŐDEPO üzletága a szőlőskertek és a gyümölcsösök specialistája. Fő céljuk, hogy a növénytermesztőket kiváló minőségű gépekkel szolgálják ki. A 2019-es AGROmashEXPO-ra Carraro erőgépekkel, Campagnola elektromos és pneumatikus kéziszerszámokkal, Arrizza talajmunkáló és BMV zöldmegmunkáló adapterekkel, illetve Maschio Gaspardo permetezőkkel érkeztek.

A Carraro két kiváló ültetvénytraktorát hozta el a cég, a Frutteto-t és a Vigneto-t

Európa több országában, így Magyarországon is a Hardi NAVIGATOR az egyik legnépszerűbb vontatott szántóföldi permetezőgép-család a gazdák körében, amely most a NAVIGATOR classic típussal bővül. A NAVIGATOR classic megújult műszaki megoldásokkal egy stabil gépet biztosít az igényes kis-közepes gazdaságoknak.

A NAVIGATOR Classic ugyanazzal a szórókerettel van felszerelve, mint ami több száz magyar gazdaságban bizonyított már

A Rába Járműipari Holding Nyrt. 2018-ban 1,197 milliárd forint konszolidált adózott eredményt ért el, ami 23,7 százalékkal elmarad az egy évvel korábbitól. A Rába-csoport árbevétele tavaly 10,9 százalékkal, 48,632 milliárd forintra nőtt - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján szerda este közzétett gyorsjelentésében.

A Rába-csoport árbevétele tavaly 10,9 százalékkal, 48,632 milliárd forintra nőtt - fotó: Agroinform.hu

A  Thaler új 2438-as rakodómodellje 38 lóerős Yanmar motorral rendelkezik, amelynek emissziós besorolása megfelel az V. szintű kipufogógáz-kibocsátási határértékekre vonatkozó előírásoknak amelyek 2019. január elsejétől léptek életbe.

A 2438-as modell 18 cm-rel hosszabb mint elődje - fotó: Thaler GmbH & Co. KG

A SILOKING Mayer Maschinenbau GmbH bővíti az elektromos meghajtású termékkínálatát és azokat az e.0 megjelöléssel látja el. Az eSilokamm egy önjáró takarmánykeverő-kiosztó kocsi, amelynek meghajtása teljesen elektromos.

Az új, zárt, biztonságos, ergonómikus vezetőfülke maximális rálátást biztosít a munkaterületre - fotó: SILOKING Mayer Maschinenbau GmbH

A mezőgazdaságban gyakoriak a tűzesetek, a betakarítógépek 7%-a gyullad ki évente. Egy magyar fejlesztés megoldást nyújthat a problémára. A nyári betakarítási munkák nagyon tűzveszélyesek, amire időben fel kell készülni. A segítség a legjobb esetben is 15-30 perc között tud kiérni a helyszínre, ami gyakran túl késő.A probléma megoldására fejlesztette ki egy magyarországi cég azt az oltóberendezést, ami a tűz észlelésétől számított egy-két percen belül a helyszínen tud lenni.

Az oltóberendezés 18 percen keresztül tud megfelelő nyomáson vizet biztosítani

A Fliegl új mellső kamerarendszert kínál a felhasználóknak. A Hawk Universal a gép mindkét oldalára szerelt kamerával figyeli a gép bal és jobb oldalát, továbbá a gép előtti területet. A gépkezelő a gép bal és jobb oldalára szerelt kamera által közvetített képet a vezetőfülkében lévő kijelzőn, osztott képernyőn látja.

A kamera által közvetített képet a vezetőfülkében lévő kijelzőn, osztott képernyőn látja - fotó: Fliegl

A Kröger Agroliner letoló rendszerű pótkocsiját most nyerges pótkocsi változatban is bemutatta.Így a bevált szállítási koncepció a jövőben nyerges vontatókhoz és Dolly-val kombinálva traktorokhoz is elérhető a cég kínálatában. A SAW 32 letoló pótkocsis szerelvény a letoló ürítő rendszerek minden ismert előnyét magában rejti: kirakodásnál stabilitást, a könnyű rakomány tömörítését, gyors és teljes ürítést.

A Kröger Agroliner letoló rendszerű pótkocsiját most nyerges pótkocsi változatban is - fotó: kroeger-nutzfahrzeuge.de