A tájékoztatás nem teljes körű, részletekért keresse az AXIÁL Kft. területi képviselőit!

Gregoire

A nagy múltú Grégoire-Besson cég a több mint, 200 éves tapasztalatával a talajművelésben mára a specialistájává vált ezen eszközök tervezésének. A hosszú és alapos előkészítő munkának köszönhetően az egyik legdinamikusabban fejlődő talajművelő gépgyártó lett Nyugat-Európában.

A szántás legfontosabb feladata a talajforgatás. Ez lehetővé teszi a talajrétegek cseréjét, a tarlómaradványok, trágya, és a gyomok aláforgatását, mellyel a kórokozók, kártevők, illetve gyomok élettevékenységét nagymértékben korlátozni lehet, így nagy jelentősége van a növényvédelem költségeinek csökkentésében. A szántással a talaj hatékonyan lazítható.

Az eke évezredek óta az ember első számú eszköze a földművelésben. Közismert, egyszerű, és világszerte elterjedt. Ennek ellenére, évek óta megfigyelhető tendencia a forgatás nélküli talajművelés térhódítása a takarékosság, üzemanyag- és költségmegtakarítás jegyében, ugyanakkor vitathatatlan, hogy egyes kultúrák megkövetelik a szántást, illetve ha összejátszhatnak a környezeti tényezők, egyszerűen nem marad más megoldás: SZÁNTANI KELL!

Voyager széria – az ekék királya

Grégoire-Besson Voyager széria – fotó: AXIÁL Kft.

Voyager széria – az ekék királya

Ide tartoznak a féligfüggesztett ekék, két kialakításban, az „S" egykerekes és a „C" osztott fővázas ekék. A kétfajta kialakításon belül 2-2 sorozatban gyártott ekék (S60, S70, C60 és C80) 5 fejtől egészen 14 fejig megfelelő alternatívát, az erőgép park, illetve a gazdaságunk méreteit, valamint a talajviszonyokat figyelembe véve. Alapesetben erősített típusú nyírócsavaros biztosítással rendelkeznek, a főváz 180x180x10-es profilú erősített acél szelvényekből áll (kivéve az S60-ast mely 160x160x10-es.

A piacon egyedülállóan megtervezett főváz, nagy előnye, hogy akár további 2 ekefejjel toldható. A vonószerkezet kiváló aláfordulást biztosít, optimális rövid fordulókra és gyors manőverekre.

A fogasléces fordítómű Grégoire Besson szabadalom, a fordítás folyamata bármikor megállítható és megfordítható, mindez állandó sebességgel és rángatás nélkül történik.

Hidraulikus kompenzáció, vagy vezérelt tömegáthelyezéssel szintén Grégoire szabadalom, optimalizája a traktor tapadását a tömegáthelyezésével a hátsó tengelyre, így csökkentve a kerék elcsúszását (30%-al kevesebb slip). A főváz kialakítás az egykerekes ekénél is lehetővé teszi a kerék nyomvonalának beszánthatóságát. Többfajta kerékméret, akár egészen nagy átmérőjű kerekezéssel is rendelhető (1220 mm), csökken ezáltal a talajtaposás, besüllyedés, valamint extrém körülmények között is használható. Elérhetőek, tarlós és barázdás kivitelben is, rászerelt szántás elmunkálóval.

ROVER 60, ROVER 70 közepes- és nagy gazdaságok gazdaságoknak

Az RB8 eke a nagyobb teljesítményű traktorok függesztett ekéje 280 LE-ig, egy robosztus függesztő szerkezettel – erősített változattal opcióban - és erősített dupla fővázzal 160X160X10-es. A főváz egy paralelogramma szerkezeten keresztül kapcsolódik a függesztéshez, ezzel a megoldással egyszerűen és gyorsan beállítható az első ekefej fogása és a gerendely szöge.

Az RB6-es eke a közepes méretű erőgépek munkagépe 220 LE maximális traktor teljesítményig ajánljuk, erős függesztő szerkezete és 140X140X10-es főváza biztosítja a megfelelő tömeget. A főváz és a függesztő szerkezet közötti paralelogramma kapcsolatnak köszönhetően az első ekefej fogását gyorsan át tudjuk állítani a szántási követelményeknek, illetve a különböző erőgépek nyomtávjainak megfelelően.

ROVER 40, ROVER 50 kis és közepes gazdaságok számára

A nagy népszerűségnek örvendő GB Line Prima eke tovább fejlesztett, erősített változatai, nagyobb teherbírással és jobb munkavégző képességgel bírnak.

ROVER 40, ROVER 50 kis és közepes gazdaságok számára

ROVER 40, ROVER 50 kis és közepes gazdaságok számára – fotó: AXIÁL Kft.

A Rover 40 a legújabb generációs talajművelő eszköz a Grégoire Bessontól, nagyobb kossal, függesztő szerkezettel rendelkezik, a fordító tengely erősített kialakítású, emellett a legmodernebb fogásszélesség állítás és erősített mélységhatároló kerekek jellemzik. Energetikailag a 80 – 120 Le-s valamint 100-160 Le-s erőgépekhez kínál ez a két család megfelelő minőségű munkagépet.

Ezek a kis kategóriás ekék ugyanazokkal a kopóelemekkel rendelkeznek, mint a nagyobbak mégis egy kisebb tömegű, ugyanakkor nagy szilárdságú konstrukció. Az eszköz 3-illetve 4 ekefejjel elérhető a ROVER 40 esetében, míg a ROVER 50 4-6 fejjel választható. Nyírócsavaros ekefej biztosítással, 35 – 40 – 45 – 50 - 55 cm-es fogásszélesség, mechanikus állítási lehetőséggel. Alapkivitelben teli kormánylemezzel és vegyes típusú előhántóval vannak szerelve az ekék. Opcióban a réselt kormánylemez rendelhető. A mélység állító kerék 600X9-es átbillenő.

A fent bemutatott paletta segítségével reméljük, hogy biztosítani tudjuk Önnek az igényeinek megfelelő eke kiválasztását. Kérjük, forduljon további terméktanácsadásért területi képviselőinkhez!

A tájékoztatás nem teljes körű, részletekért keresse az AXIÁL Kft. területi képviselőit!