Mi ennek a sikernek a titka?

A Güttler-hengerek az igazán problémás talajállapotok esetén tudják segíteni a talajmunkát és ekkor mutatják meg igazán, hogy mennyivel jobban teljesítenek a hagyományos hengereknél. Sok felhasználónk ajánlja tovább a Güttler gépeket, mert megoldotta vagy enyhítette a problémáját a termékünk.

A német gyártmányú gépek híresek a kimagasló minőségükről, tartósságukról és az állandó innovatív megoldásokról. Elég csak megnézni a gépjárműgyártásuk sikereit. Melyek azok az összetevők, ami miatt ennyivel fölé tudnak nőni a többieknek, és hogy van ez nálatok?

Igen, ez így van. A német gépgyártás a világ minden táján elismert. Ennek több összetevője van. Az egyik legfőbb összetevője az a több ezer óra folyamatos mérnöki munka, ami ezek mögött a gépek mögött áll. Ez a Güttler sajátossága is, hiszen nagyon erős minőségi elvárásoknak kell megfelelniük ezeknek a gépeknek, amelyeket ráadásul folyamatosan fejlesztünk. Elég csak arra gondolni, hogy több mint 30 év, több 10.000 prizmahenger és vásárlói tapasztalattal a hátunk mögött még a mai napig nem álltunk le azzal, hogy mérnökeink fejlesszenek, és reagáljunk a piaci igényekre. Mindazon által a Güttler legfőbb egyedisége nem elsősorban a tipikus mérnöki hozzáállásnak köszönhető, hanem annak a Güttler Úr által vallott filozófiának, hogy folyamatosan azt tartotta és tartja szem előtt, hogy mi a jó a termőföldnek és a növényeknek. A termőföld minden növekedés alapja, ezért olyan megoldásokat keresett, amik megakadályozzák a termőföld sérülését és olyan talajszerkezetet teremtenek, ami tényleg jó a magnak.

A Güttler henger egy teljesen egyedi, forradalmi találmány és szabadalom. Mire volt ehhez szükség?

Ahhoz, hogy egy koncepció szabadalmi oltalmat kapjon, meg kell felelnie legalább az alábbi kritériumoknak:

  • Új
  • Technikai fejlesztést tartalmaz
  • Kell, hogy tényleges „találmányt” tartalmazzon, ne csak fejlesztést

Egy fejlesztést egy tapasztalt mérnök is el tud végezni, akinek van megfelelő ismerete a területen. De egy tényleges találmányhoz több kell. Ahhoz szükség van zsenialitásra. Güttler Úr esetében ez mind jelen volt és képes volt megalkotni egy olyan hengert, amely képes az öntisztításra, ezáltal elkerülhetővé téve a bosszantó és időrabló beragadásokat. Mostoha időjárási körülmények között ez a henger, amelyik a legtovább használható.

Mi a véleményetek a piacon megjelent néhány, a Güttler-hengerhez nagyon hasonlító gépről?

Mindenképp elismerésnek tekintjük, hogy nagy márkák is felvállalják ezt a Güttler találmányt. Eddig csak mi mondtuk és a vevőink, hogy kiváló a Güttler-henger, de most a másolók is segítenek nekünk ebben. Azáltal, hogy kínálják, világosan alátámasztják, hogy jó megoldás a Güttler-henger.

Hogyan fog ez hatni a Güttler gépek értékesítésére?

Korábbi nyugati tapasztalatok alapján hamar elhalnak ezek a próbálkozások. Mindenütt fontos a termelés megbízhatósága, ezért az emberek nagy többsége meggondolja, hogy egy olyan munkaeszközt válasszon, ami újdonsült termék egy cég palettáján, esetleges gyermekbetegségeket hordoz magában és még nem bizonyított, vagy inkább egy régóta ismert, erre specializálódott és bevált márkát válasszon, ami hosszú távú tapasztalatok alapján megbízható.

Mi várható 2015-ben a Güttlernél?

Az a tapasztalatunk, hogy kézenfekvőnek tűnő, de téves érvelések miatt, nem mindig a megfelelő és indokolt talajmunkát végzik el a gazdák. Ezáltal esetenként nagyobb energiaráfordítással dolgoznak, mint kellene, illetve nem mindig élnek a terméstöbblet és költségmegtakarítás lehetőségével. Ezért fokozni fogjuk az ismeretterjesztést a gazdák körében a megfelelő gépkapcsolás és talajszerkezet-alakítás témájában. Rendezvényeinken és újonnan épült hódmezővásárhelyi gyárunkban tisztelettel várjuk a téma iránt érdeklődőket! Legyen mindenkinek megbízható Güttler technikával több termése!

A jól ismert Güttler-henger egy Güttler találmány, mely mögött több mint 30 évnyi folyamatos fejlesztés áll.