A helyszín Felsőszentiván, egy kedves kis település, közel 2000 lakossal Bács-Kiskun megyében. Sokan gazdálkodnak a környékben így semmi újdonság nincs abban, ha felbőg egy-egy erőgép, vagy vonul néhány "pótos" az úton, viszont látványban az év egyik napja mégis rendkívüli módon különbözik a megszokott képtől. Ráadásul idén már negyedik alkalommal, hiszen a Dorker Kft. ismét megtartotta népszerű szántóföldi gépbemutatóját.

Jó hangulat, gyönyörű gépek és szakmai bemutatók – videó: Agroinform.hu

A jó hangulatú rendezvényen a gazdálkodók élőben láthatták, sőt akár ki is próbálhatták a vállalat által forgalmazott berendezéseket. A videóban is jól látható látványos felvonulást követően kezdődött a gépek bemutatása a vállalat szakemberei által, ahol hallhattunk a Deutz-Fahr traktorok legújabb fejlesztéseiről, a Hardi permetezőgépek intelligens SmartCom rendszereiről, a Pronar pótkocsik sokoldalúságáról, és a Nardi ekék elképesztő teherbírásáról.

A középpontban természetesen a Deutz-Fahr traktorok álltak,

és amikor az egyébként is erőt sugárzó monstrumokból egyszerre több, mint 10 darab vonul, az már több, mint lenyűgöző látvány. Fontos szerepet kapott az új fejlesztésű Deutz-Fahr 5100 D Keyline, mely a 100 lóerős szegmensben mutatkozott be rendkívül versenyképes árral, és mindenkinek fordult a tekintete, amikor elgördült mellette a fekete színű Warrior, nyári napsütésben is vakító led lámpáival.

Az összetéveszthetetlen Giugiaro dizájn – fotó: Agroinform.hu

A gépek szakmai bemutatóját követően a szántóföldön folytatódott a rendezvény, ahol a berendezések nagy részét munka közben is megtekinthették a látogatók. Látványos, és hatékony munkát végzett a Hardi Navigator 3000-es, és a gép kapcsán sok újdonság is elhangzott a bemutatón. Az egyik fontos újítás a Delta Force kereteket érintő fejlesztés, melynek köszönhetően további súlycsökkenést értek el, a stabilitás növekedése mellett. A másik pedig az új kommunikációs SmartCom rendszer, amely segítségével a Hardi permetezőgépei precízebb és gyorsabb hatóanyag kijuttatásra képesek.