Az NZ Aggressive 500-1000 magágykészítő kombinátor család tagjai 5-10 méter munkaszélesség tartományban rendelhetők. Az első sorban lévő CrossBoard hidraulikus simítót az 5 vagy 6 sorba és 7,5 cm osztásban lévő kapák követik. Az eszközsorok adta intenzív talajművelés lehetőséget teremt a menetszám csökkentésére, valamint a talaj nedvességtartalmának kímélésére. A nagy napi teljesítmény, az állandó precíz munkamélység, valamint a kora tavaszi munkakezdés lehetősége csak néhány az NZ nyújtotta előnyök közül.

Väderstad

Az NZ Aggressive kombinátorok kíméletesek a talajjal – fotó: vaderstad.com

Elnyűhetetlen, vibráló kapák

Az intenzíven rezgő AgrillaCobra kapák edzett acélból készülnek. A vibráló mozgás következtében a nagyobb aggregátumok a felszínre rendeződnek, míg a kisebb frakciók mélyebbre kerülnek. Ez segíti a felszínre érkező csapadék beszivárgását, valamint a megfelelő mag-talaj kapcsolat kialakítását. A kapa hegye a középtengelyhez képest hátrébb helyezkedik el, ami javítja a teljesítőképességet köves talajon, valamint hosszú élettartamot jelent.

A munkaeszköz nagy hasmagassága és kapaosztása, nagy átömlési keresztmetszetet és lenyűgöző talajművelő képességet alakít ki.

Precíz munkamélység-állítás menet közben

Az NZ magágykészítők ún. ControlFunction rendszere lehetővé teszi a menet közbeni mélységállítást a fülkéből a változó talajadottságoknak megfelelően. Ennek köszönhetően például nagyobb munkamélységet állíthatunk a forgókon, mint a tábla többi részén, így a növényállomány számára egyenlő kelési feltételeket teremthetünk.

munkamélység

A fülkéből állíthatjuk be a munkamélységet, menet közben – fotó: vaderstad.com

CrossBoard – páratlan egyengető hatás

A CrossBoard kivételes porhanyító és egyengető képességgel bír. Művelési intenzitása menet közben állítható. A simító sor ún. Master & Slave hidraulika rendszere állandó munkaminőséget garantál a teljes munkaszélességben. Az öt soros modellek hátsó simítóval is felszerelhetők, ami tovább javítja az munkaeszköz egyengető képességét.

Stabilizáló rúd a hatékony felszínegyengetésért

A kettős működésű stabilizáló rúd egy egységgé kapcsolja össze ez egyes rugókat, így meggátolja, hogy azok különböző irányba mozogjanak. Mindez igen hatékony felszínegyengető hatást hoz létre, ami csökkenti a szükséges menetszámot és optimális feltételeket teremt a soron következő vetőgép számára.

vaderstad

A stabilizáló rúd meggátolja, hogy a rugók különböző irányba mozogjanak – fotó: vaderstad.com

Rögtörés, cserepesedés megszüntetése

A CrossBoard simító ún. SingleKnife törőkésekkel szerelhető fel, melyek látványosan javítják az egység talajművelő hatását. Ez főként kötött és/vagy szántott talajokon jelent előnyt. A Väderstad ún. Quick Change megoldásának köszönhetően a SingleKnife felszerelése rendkívül egyszerűen, szerszámok nélkül megoldható.

Väderstad

Törőkések kötött- és szántott talajokhoz – fotó: vaderstad.com

Kedvező súlyelosztás, kisebb vibráció

A tandem kerekek offset elrendezésével tulajdonképpen két hordozó tengely támasztja alá a vázszerkezetet. Ez a kialakítás nagyban hozzájárul a munkaeszköz hosszirányú stabilizálásához, melynek köszönhetően az első és a hátsó sorban lévő kapák munkamélysége mindig azonos.

Az első és hátsó kerekek közötti 40/60% arányú súlyelosztás hatékony felszín lekövetést és nagyfokú érzékenységet kölcsönöz a munkagép számára.

Lúdtalp kések, teljes gyomkontroll

A kapák lúdtalp késekkel való felszerelésével lehetőség nyílik a teljes gyökérzet átvágására. A felszínen hagyott gyomok ezt követően gyorsan elszáradnak.

vaderstad

Kedvező súlyelosztás – fotó: vaderstad.com

Hosszabb élettartam, nyugodtabb futás

Az NZ Aggressive 700-1000 modellek az – alapfelszereltség részeként – hidraulikus kerékfelfüggesztéssel készülnek. A gépet érő erőhatások elnyelésével a megoldás lényegesen megnöveli a munkagép vázszerkezetének élettartamát. A traktor mögötti nyugodtabb futás szintén a rendszer előnyének tekinthető.

Sokoldalú követőborona

A magágy-előkészítés utolsó lépéseként a követőborona párolgást mérséklő felszínt alakít ki a nagyobb aggregátumok és a gyomok felszínre rendezésével.

A különböző talajadottságokhoz alkalmazkodás érdekében a borona szöge és nyomása állítható.

A borona automatikus átforduló mechanizmusa megvédi az egységet a tolatás közben előforduló sérülésektől.

Bővíthető munkaszélesség

A művelt terület méretének növekedése nem teszi feltétlenül szükségessé új, nagyobb munkaszélességű NZ Aggressive modell beszerzését. A 7 méteres típus ugyanis 8, a 9 méteres pedig 10 méter munkaszélességűvé bővíthető szárnytoldatok felszerelésével.

Extra tömörítés, amennyiben szükséges

Az NZ Aggressive magágykészítők szükség szerint hátsó vonópaddal is megrendelhetők, ekkor Rollex vagy Rexius hengerekkel kapcsolhatók össze. Az így elért intenzívebb talajművelő és tömörítő hatás előnyösebb feltételeket hoz létre apró magvú növények vetéséhez, mint pl. a cukorrépa.