A téti székhelyű SOKORÓ Kft. évek óta foglalkozik e termékcsoport fejlesztésével és gyártásával. A cég 2012-ben a Bábolnai Nemzetközi Gazdanapokon Innovációs Nagydíjat nyert SET típusú egyenes tárcsájával, a 2017-es szezonra pedig e tárcsa egy továbbfejlesztett változatát kínálják vásárlóiknak.

Sokoró

A SET egyenes tárcsa, mellyel a vállalat Innovációs Nagydíjat nyert 2012-ben – fotó: Sokoró Kft.

A kor követelményeinek megfelelő SOKORÓ SET-GM rövidtárcsa-család kiváló minőségű gépekből áll, melyek 2,3 és 6 méter közötti munkaszélességben elérhetők. A 2,3 és 3 méteres függesztett tárcsák merev vázas kivitelben, a 4,5; 5 és 6 méteres munkaszélességű berendezések pedig vontatott, hidraulikusan összecsukható kivitelben készülnek.

A munkagépek robusztus vázszerkezetei a legjobb minőségű szerkezeti acél felhasználásával kerülnek kialakításra. A gumirugós ágyazású tárcsalábak felveszik a talajfelszín egyenlőtlenségeit, és védelmet nyújtanak a nagyobb kövek ellen is.

SET-GM tárcsa

Az új SET-GM tárcsa – fotó: Sokoró Kft.

A 4 mm vastag csipkés tárcsalapok tartós futásáról, tárcsalaponként felszerelt gondozásmentes csapágyak gondoskodnak. Alapfelszereltségben 560 mm átmérőjű tárcsalapok járnak a géphez, melyek 15-18 cm-es művelési mélységnél is megfelelő aprító- és bekeverőmunkát végeznek. Opcióként 510 mm átmérőjű tárcsalapok is rendelhetők, amely ideális lehet kertészetekben, gyümölcsösökben, szőlészetekben végzett sorközművelési munkákra.

A tárcsalapok által fellazított aprómorzsás talajszerkezet megfelelő visszatömörítéséről alapfelszereltségben 520 mm átmérőjű ékgyűrűs henger gondoskodik. Opcionálisan választható még U-profilú, pálcás és tarajos henger is a munkagépre. A mélységhatárolást maga a tömörítő henger végzi. Az adott művelési mélység beállítása lemezes hézagolással történik, így elfelejthetjük a menetes orsóknál előforduló eltömődést, berágódást, megszorulást.

Bővebb információt, és műszaki adatokat a SOKORÓ Kft. honlapján talál: www.sokoro.hu