Szinte napra pontosan egy hónapja számoltunk be arról, hogy az AXIÁL Kft. ünnepélyes keretek között átadta megújult telephelyét Tatabányán, most pedig ismét egy hatalmas csarnokban köszönthettük a megújult, csúcstechnológiával felszerelt vadonatúj bázist Kerecsenden.

Hazánk egyik meghatározó mezőgazdasági gép- és alkatrész-forgalmazójának számító cég nagy hangsúlyt fektet a minőségi alkatrészellátásra és szervizszolgáltatásokra, ezért is kezdte 2011-ben telephely-fejlesztési programját, melynek legújabb állomása a füzesabonyi központ feladatait veszi át. A telephely felújítása része annak a monumentális projektnek, amely egy nagy hatékonysággal működő, az alkatrész- és szervizszolgáltatások fejlesztésére irányuló hálózat kiépítését célozza meg.

Meglepetésvendégek az átadón – videó: Agroinform.hu

Az új bázis, egy régi vastelep teljes újraépítése után nyerte el mostani formáját, melyhez az alábbi mennyiségű anyagok felhasználására volt szükség:

- 850 m3 beton
- 17 tonna betonacél
- 28 km elektromos kábel
- 1500 m3 földmunka
- 130 db nyílászáró

A január 10-i átadót Ernst Weihele, a FENDT közép-európai kereskedelmi vezetője nyitotta meg, és beszédében hangsúlyozta az általuk gyártott berendezések magas minőségét, és az e mögött álló fejlesztések és ellenőrzések fontosságát. Elmondta, hogy a magyar piacon jelenleg 8-10 százalékos részesedéssel rendelkezik a cég, amely folyamatosan növekvő tendenciát mutat, és örömmel adott hangot az Axiál Kft.-vel, közös, idén 15 éves, sikeres együttműködésnek, és köszönetét fejezte ki, hogy egy ilyen professzionális és felkészült vállalattal dolgozhatnak együtt.

Axiál

Az átadás előtti utolsó másodpercek – fotó: Agroinform.hu

Harsányi Zsolt, az Axiál tulajdonosa elmondta, hogy nagyon fontos a fiatalok megfelelő képzése, és meg kell tanítani őket arra is, hogy hogyan leljenek örömöt a munkájukban. Ezt viszont időben el kell kezdeni, ezért is van az, hogy az Axiál Kft. már óvodás korban várja a csoportokat egy-egy gépbemutatóra, telephely-látogatásra, hiszen fontos, hogy megfelelő korban kialakuljon az, hogy a későbbiekben mivel szeretnének foglalkozni. Hangsúlyozta, hogy a kerecsendi, mintegy 560 m2 alapterületű szervizműhellyel rendelkező telephely fontos lépés a vállalat számára, hiszen ekkora, és

ilyen professzionálisan felszerelt műhely

a környéken nem állt eddig a gazdák rendelkezésére, sőt már a megnyitón többen jelezték, hogy napokon belül élnek a szerviz adta lehetőségekkel, hiszen amikor kezdődik a szezon, mindenki azt szeretné, hogy hibátlanul működjenek a gépei.

Telephelybejárás traktorral – videó: Agroinform.hu

Az Axiál Kft. jövőbeni fejlesztései között szerepel egy közel 900 m2 alapterületű szervizműhellyel is rendelkező telephely átadása Békéscsabán, melynek tervezési és engedélyeztetési folyamatai már elkezdődtek.