Akik a piacon kicsit is belemélyedtek a drónos permetezésbe tudhatják, hogy várhatóan a jövő mezőgazdaságának kulcsszereplőjével állunk szemben, annak megannyi előnye miatt. Drónt használva egy kiadós eső után is rámehetünk a területre, ráadásul taposási kár sincs. A technológia víztakarékos, sőt, a propellerek keltette szél lemossa a hatóanyagot egészen a földig, az nem csak a leveleken tapad meg.
A jelen problémája azonban többek között a repülő eszközök hatótávolsága, és vegyszerrel, permetszerrel való feltöltésük is.

drón

A drónos technológia jövőbe mutató, feltöltésük jelenleg kevésbé

A drónok vegyszerrel való feltöltése folyamatos probléma volt, hiszen pilótáik két opció közül választhattak:

  • Kannában, flakonban átkevert vegyszerek: A módszernek egy előnye van, mégpedig az, hogy olcsó. Sajnos ezen kívül nem sok jót lehet mondani róla, hiszen a „kannázás” során nem „törik”, keveredik megfelelően a vegyszer, ráadásul maga a folyamat is hosszadalmas. A vegyszerrel szennyezett flakonok és kannák pár használat utáni eldobása általi környezetszennyezés már csak hab a tortán.
  • Hipermodern, mindent IS figyelő mérnöki csodák: Ügyfeleink elmondása szerint az ilyen berendezéseknél elég egy részegységnek meghibásodnia ahhoz, hogy a napokig, hetekig szervezett munkát ne lehessen befejezni, hiszen a földeken nem áll rendelkezésre szakértelem és eszköz a talpra állításukhoz, ráadásul sok esetben külföldön készülnek, amely megnehezíti az alkatrész beszerzést is. A fentiek mellett ezeket a berendezéseket kevesen engedhetik meg maguknak az áruk miatt.

A Derby-Túr saját fejlesztése tölti be az űrt a drónos vegyszerkeverő tartályok piacán: Íme a DroneFiller

Piaci igény hívta tehát életre a Derby-Túr legújabb saját fejlesztését, a DroneFiller drónos vegyszer keverő és tankoló rendszert, amely megannyi prototípus és 2 év terepen, drónos vállalkozókkal történő tesztelés után került ki a piacra.

Fejlesztése során egy olyan eszköz megalkotását tűzték ki célul, amely a lehető legkevesebb elektronikával és digitalizációval rendelkezik, azonban a lehető legbiztonságosabban és legpontosabban végzi a munkáját, miközben nem kell vagyonokat elkölteni rá.

A DroneFiller-re a bemutató óta hatalmas sikernek örvend szakmai körökben, nem véletlen, hogy decemberi megjelenése óta már több, mint 15 darab talált gazdára belőle.

DroneFiller

A DroneFiller segítségével gyorsabbá, hatékonyabbá és biztonságosabbá válik a permetszer bekeverése – fotó: Derby-Túr Kft.

Így tankold fel vegyszerrel drónodat a földeken biztonságosan, hatékonyan és egyszerűen!

A DroneFiller drónos vegyszerkeverő rendszer saját szivattyújának segítségével megfelelően „töri” a vegyszert, sőt, a megnövelt teljesítmény miatt gyorsabban meg is keveri azt, ezért hatékonyabb szert kapunk végeredményül, ráadásul kevesebb, mint 1 perc alatt tölthetünk meg egy 50 literes tartállyal rendelkező drónt is. A szivattyú csökkentett állásba is kapcsolható, ekkor 15 litert adagol percenként, ami ideális kisebb légijárművekhez.

A szivattyú esetében fontos megemlíteni, hogy nagy teljesítménye mellett energiaigénye csupán 0,37kW, ezért szinte az összes, drón akkumulátorának feltöltésére használt aggregátorról üzemeltethető.

A megfelelő vegyszerkeverést egy különálló 20 literes tartály is biztosítja, amelyben higított állapotban az IBC-be továbbított oldat, vagy akár kész, közvetlenül a drónba tölthető vegyszer is készíthető. A tartály minden része könnyen elérhető, ezáltal pofonegyszerűen tisztítható.

A DroneFiller verziótól függően egy pick-up platóján is elfér, és a törvényi előírásoknak megfelelően rendelkezik szappanadagolós kézmosóval és elemlámpával, ráadásul forgófejes mosóval is felszerelt IBC-tartályait sem kell pár használat után leselejtezni, így mind biztonság, mind környezetvédelem szempontjából csillagos ötösre vizsgázik.

A DroneFiller a következő kivitelekben rendelhető:

  • IBC tartály nélkül
  • 1 db 300 literes IBC tartállyal
  • 2 db 300 literes IBC tartállyal*
  • 1 db 600 literes IBC tartállyal
  • 1 db 1000 literes IBC tartállyal

*A Derby-Túr szakértői ezt a verziót javasolják, hiszen így az egyik tartály megmarad tiszta víznek, miközben a másikban nagyobb mennyiségű vegyszer keverhető egyszerre

DroneFiller

A DroneFiller verziótól függően egy pick-up platón is elfér, működtetéséhez pedig egy kisebb aggregátor is elég – fotó: Derby-Túr Kft.

Rendeld meg most a DroneFiller-t, és az új szezont már ezzel kezdheted!

A DroneFiller drónos vegyszerkeverő rendszerek gyártási kapacitása véges, a szezon végéig jelenlegi rendeléseik mellett körülbelül 10 darabot tudnak átadni.

Ha az idei szezonban már biztosan egy masszív, strapabíró berendezésből oldanád meg drónod ellátását, kérj ajánlatot a Derby-Túr-tól IDE KATTINTVA.

Vagy keresd őket az alábbi elérhetőségek egyikén:

Derby-Túr Kft.

06 56 354 222

www.gazolajkut.hu

5400 Mezőtúr, Cs. Wágner J. utca 28-32.

Derby-Túr logó