Oroszország nagy múltú erőgépgyártó vállalata 1962 óta foglalkozik a törzscsuklós, nagy teljesítményű nehéztraktorok fejlesztésével és gyártásával. A K-700 és -701 traktorok világszerte ismertek, és olyan komoly megmérettetésen, mint a nebraskai tractor test labor által végzett összehasonlító próbák, maguk mögé utasították egykoron a tengerentúli konkurenseket.

traktorK744R 1000/50 R25 méretű flotációs abroncsokkal – A szerző felvétele

Napjainkban korszerű gyártástechnológiával, minőségi beszállítók termékeit felhasználva készülnek a legújabb fejlesztésű modellek. Tavaly már az AGRITECHNICA agrárseregszemle kapcsán beszámoltunk az ott debütált újdonságukról.

traktor

K744R orosz TMZ motorral – A szerző felvétele

A moszkvai kiállításon is újdonsággal jelentkezett a traktorgyár. A 300-428 lóerőtartományt lefedő K-744R2 , R3 és R4 típuscsalád orosz motoros Standard és Mercedes Benz motoros európai piacra szánt Premium változata mellett egy új szériát is bemutattak, amely a 190-240 LE teljesítménytartományt fedi le, és az orosz piacon leginkább az ukrán harkovi HTZ T-150K bázisú traktoroknak jelent konkurenciát.

traktor

Az új Kirovec K4 széria több színben is készül majd – A szerző felvétele

Az orosz mérnökök egyszerűen megoldották a fejlesztést, hiszen a K744R széria bevált elemeit ötvözték a T-150K traktorról ismert járószerkezettel. Az új K4 széria tagjai egyenlőre csak az orosz Stage-IIIa besorolású JAMZ dízelerőforrásokkal kerülnek piacra. Befoglaló méretei (2,55 méteres nyomtáv) és automatikus kapcsolású, fokozatmentes erőátviteli rendszere alkalmassá teszi a nehéz talajmunkák mellett a szállításban való hatékony alkalmazásra.

traktor

A K-4 sorozat alapból 2500 mm-es nyomtávolságú, de ikerkerékkel is felszerelhető – A szerző felvétele

A törzscsuklós szériát minden olyan kiegészítővel ellátták, amelyet napjainkban egy nehéz univerzális erőgéptől elvárunk. A CATIII hárompontfüggesztést a hátsó sárvédőről gombnyomásra is vezérelhetjük, a csatlakozó karok és a középső támaszkar pedig gyorskapcsolós rendszerű.

A pótkocsivontatásról függőlegesen állítható pozíciójú vonófej gondoskodik, a csatlakoztatott munkagépek hidraulikus egységeit pedig 5 pár gyorscsatlakozós hidraulika-körkivezetés szolgálja ki. Az alvázszerkezetet úgy alakították ki, hogy a mellső alvázfélkeret frontfüggesztéssel is kiegészíthető, így műveletkapcsolásokra is alkalmas az erőgép.

traktor

A pótkocsivontatásról függőlegesen állítható pozíciójú vonófej gondoskodik – A szerző felvétele

A biztonsági ROPS védőkeretes vezetőfülkéjét ugyan az orosz erőgépeknél egyszerűség jellemzi, de a mai modern traktorokkal szemben támasztott minden kényelmi igényt kielégít. Állítható kormányoszlop, színes kijelzős információs monitor, elektronikus Load-Sensing vezérlésű hidraulikus rendszer, bőrborítású, légrugós, kartámaszos állítható vezetőülés, légkondicionálás, hogy csak néhányat soroljunk a fülke felszereltségéből.

traktorA vezetőfülkét az egyszerűség jellemzi, de a mai traktorokkal szemben támasztott minden kényelmi igényt kielégít – A szerző felvétele

A K744R sorozat modelljeinek kínálata is számos olyan kiegészítővel bővült, amelyek talajkímélő megoldásnak számítanak. A tengerentúli konkurensekhez hasonlóan a K744R is rendelhető már gumihevederes járószerkezettel, melyet mint újdonságot a standjukon is bemutattak a nagyközönség előtt. A 762/777 mm széles hevederrel rendelkező járószerkezet 1,27 m2-es felfekvőfelületen támaszkodik a talajra.

traktorA gumihevederes járószerkezetű változat – A szerző felvétele

A talajkímélő járószerkezetnek köszönhetően a közel 17 tonnás erőgép minimális nyomást fejt ki a talajra, elkerülve a káros tömörödést. Ha valaki nem tudja a hevederes járószerkezet felárát megfizetni, azoknak is van alternatíva a talajkímélésre az új, 1000/50 R25 méretű, flotációs abroncsozású kerekek alkalmazásával.