Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója egy emlékezetes 2019-es eseményen mutatta be a pickup korai változatát, amikoris véletlenül betörte a jármű két ablakát, miközben az üvegek törhetetlenségét próbálta bizonyítani.

Idén november 30-án pedig az elektromos változatot elsőként 10 fontos személyiség, köztük a Reddit társalapítója, Alexis Ohanian már birtokba is vehette a Tesla Gigafactory-ban, Austinban – írja a techrunch.com.


A Cybertruck egy acélburkolatú elektromos kisteherautó a Teslától, amely 6 személy szállítására alkalmas. A Tesla 2019-ben osztotta meg először a Cybertruck specifikációit, és akkor a jármű három változatát ígérte. A jelentések szerint a jármű súlya legalább annyi, mint egy Hummeré.

A legolcsóbb Cybertruck, a hátsókerék hajtású változat 400 kilométeres hatótávval, 6,9 másodperces nulla és 100 km/óra gyorsulási sebességgel csak 2025-ben lesz elérhető. Az összkerékhajtású változat a becslések szerint 550 kilométer hatótávolságú, végsebessége pedig 180 kilométer/óra.

A harmadik változat, a Cyberbeast, három motorral rendelkezik majd, amelyek 845 lóerőt, 2,6 másodperces 0-100 kilométer/órás gyorsulást és 200 kilométer/órás végsebességet biztosítanak. A Cyberbeast több, mint 500 kilométeres hatótávolsággal rendelkezik, ára pedig 100 ezer dollár körül alakul majd. Mind az összkerékhajtású, mind a Cyberbeast változat állítólagos vontatási kapacitása 11 000 font.

A most piacra dobott elektromos pickup karossszériája acéllemezekből készült, amely nagy szilárdsága révén ellenáll a rozsdának, viszont nehezen formálható. Az anyag merevsége nyomot hagyott a jármű markáns formáján is.

Musk úgy jellemezte a tankszerű járművet, mint „a jövő páncélozott szállítójárművét".

A The Joe Rogan Experience című online műsorban kijelentette, hogy a jármű lövedékálló acélpanelekkel és opcionálisan golyóálló üvegezéssel érkezik majd, de azt is hozzátette: a kialakítás és az üveg vastagsága miatt ebben az esetben az oldalablakok nem lesznek nyithatók – ezt már az ITBusiness oldalán olvashatjuk a "csodagépről".


Az elhangzottak szerint az ajtópaneleket már tesztelték egy .45 ACP lőszert használó Thompson és egy 9 mm-es Heckler & Koch MP5SD géppisztollyal, egy 9 mm-es Glock maroklőfegyverrel, valamint sörétes puskával is. Az anyag ellenállt a lövedékeknek. Szakértők szerint azonban ez félrevezető lehet: ugyanis a kísérletek során használt kaliberek ma már bőven nem a legnagyobb átütőképességűek közé tartoznak.

Ám az is az igazsághoz tartozik, hogy a jármű tervezésénél nem volt szempont a lövedékállóság – csupán erős szerkezetet kívántak kialakítani. Ez legalább biztosan sikerült, ahogy azt a videókban látottak is igazolják.