A több, mint 60 alapító taggal létrejövő szervezetet az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Széchenyi István Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, valamint a HungaroControl Zrt. kezdeményezésére, a Digitális Jólét Program (DJP) hívta életre, de a Közlekedéstudományi Intézet alá tartozik – írja a 24.hu a koalíció alapító ülésén elhangzottak alapján.

Az MDK feladata, hogy állandó szakmai és együttműködési fórumot biztosítson a fejlesztők, a felhasználói oldalt képviselő piaci és állami szereplők, valamint az akadémiai és szakmai szervezetek között. Emellett támogatást kíván nyújtani a pilóta nélküli légijárművek felhasználásához, fejlesztéséhez, oktatásához, teszteléséhez köthető DroneMotive kezdeményezésnek.

A szervezet célja, hogy a biztonságos üzemeltetés, és támogató jogszabályi keretrendszer mellett, ösztönözze a drónok széleskörű elterjedését, továbbá, hogy hazánk a pilóta nélküli járművek használata terén mihamarabb a világ élvonalába kerüljön. A koalíció szakmai közreműködésével alakíthatják ki Magyarország Drón Stratégiáját is.