KUHN ESPRO mulcsvetőgépek

A KUHN ESPRO nagy teljesítményű mulcsvetőgép elérhető 3, 4, 6 és 8 méteres munkaszélességben. Az RC gépen hat egymástól független művelőelem-sornak köszönhetően egy menetben végezhető a talajelőkészítés, a műtrágya kijuttatás és a vetés, amellyel időt és üzemanyagot takaríthatsz meg.

KUHN ESPRO nagy teljesítményű mulcsvetőgép

KUHN ESPRO nagy teljesítményű mulcsvetőgép – fotó: KUHN Mezőgazdasági Gép Kft.

Az opciós első keréksor az egyengetést segíti, majd a két sorban rendezett rövidtárcsa sor felelős az aprításért és a keverésért. Ezt követően helyezkedik el a tömörítőkerék sor, az egységesen visszatömörített magágy érdekében, majd az egyedileg függesztett CROSSFLEX vetőegységek végzik el a vetést. Végül az egyenletes kelés érdekében a magnyomókerék és a pálcás borona végzi az utolsó műveletet.

A 4 és 6 m-es munkaszélességű gépek osztott tartályos (RC) változatban is elérhetőek, amelyekkel a műtrágya kijuttatása valósítható meg a vetéssel egy menetben. Az osztott tartályos típusok sajátossága, hogy a kijuttatást tudják a 15 cm sortávú magárkokba, vagy a 30 cm sortávú műtrágya-csoroszlyákra is irányítani.

A gép opcionálisan két különböző kijuttatóegységgel bővíthető, amely biztosítja a starterműtrágya / mag vetését, a hátsó, második egységgel a talajfertőtlenítő / rovarölő kijuttatását teszi lehetővé.

A vetőgép üzemeltetése alacsony vonóerőt igényel, akár egy 170 LE-s traktor elengedő a 4 méteres változathoz. A fokozatmentes, elektromos vetőegységnek köszönhetően átszerelés nélkül 1 kg-tól 450 kg/ha-ig állítható a kijuttatandó vetőmag mennyisége. A gép kiválóan beilleszthető a precíziós gazdálkodásba, minimum és forgatásos talajművelés esetén is.

KUHN PREMIA gabonavetőgépek

A KUHN PREMIA gabonavetőgép 2,5-3 és 4 m-es munkaszélességben érhető el, és 12,5 cm-es sortávolsággal rendelkezik. A jól megtervezett és átgondolt felépítésnek köszönhetően a gép egyszerűen beállítható és egyenletes vetésminőséget biztosít. A HELICA vetőegység lehetővé teszi az átszerelés nélküli, fokozatmentes kijuttatást 1,5 kg/ha-tól egészen a 400 kg/ha-ig különböző vetőmagok esetén.

KUHN PREMIA gabonavetőgép

KUHN PREMIA gabonavetőgép – fotó: KUHN Mezőgazdasági Gép Kft.

A PREMIA 3 méteres modell 780 liter, a 4 méteres változat pedig 1080 literes magtartállyal rendelkezik. A magtartály opcionálisan magasítóval bővíthető 1080, illetve 1450 literig a hatékonyság érdekében. A vetés egyenletes minőségét elősegíti az opciós magnyomó kerék mellett a standard hajlított magtakaró pálca. A vetőgép fő funkciói HECTOR 3000 vezérlő egységgel felügyelhető, valamint erről szabályozható az elektromos művelőnyom automatika.

Az PREMIA vetőgép HR forgóboronával gépkapcsolatban üzemeltethető. A forgóborona az ideális kelési körülmények érdekében eltérő frakciójú (rögös és aprómorzsás) magágyat biztosít. Ezáltal a magágykészítés és a vetés megvalósítható egy menetben, a gépkapcsolat beilleszthető minimum és forgatásos talajművelésbe is.

KUHN AXIS műtrágyaszórók

A KUHN AXIS műtrágyaszórók eggyé váltak a magas minőség és a precíz munkavégzés jelzőkkel.

KUHN AXIS 40.2 M-EMC műtrágyaszóró

KUHN AXIS 40.2 M-EMC műtrágyaszóró – fotó: KUHN Mezőgazdasági Gép Kft.

A munkagép 12-50 m munkaszélességben, 2300-4200 liter közötti tartály térfogattal rendelkezik. Az AXIS műtrágyaszórók lapátjai, mechanikus kardánhajtásos (M jelölésű) illetve hidraulikus (H jelölésű) hajtással érhetőek el. Ez utóbbira jellemző előny, hogy a hidraulikus meghajtás a szükséges értéken tartja a tárcsák fordulatszámát és az ehhez tartozó állandó szórásszélességet akkor is, ha közben a traktor motorfordulatszáma változik.

Az EMC (elektronikus tömegáram szabályozás) méri és a tárcsákon külön-külön folyamatosan korrigálja a kijuttatott műtrágya mennyiséget, melynek eredményeként a gép teljes munkaszélességben, 100%-ban kijuttatja a kívánt dózist.

A W modellek esetében két súlymérő cella segíti a maximális pontosságot. Az egyenletes szórást segíti elő a CDA (boltozódás gátló rendszer).

A gépek QUANTRON A vagy ISOBUS monitorral is üzemeltethetőek, továbbá számos telefonos alkalmazás támogatja és könnyíti meg a műtrágyaszóró használatát.

Ha további kérdésed merül fel a KUHN talajművelő gépeivel kapcsolatban, keresd a KUHN Magyarország kereskedelmi képviselőit, vagy érdeklődj az alábbi elérhetőségek egyikén!

KUHN Mezőgazdasági Gép Kft. | www.kuhn.co.huinfohu@kuhn.com +36 76 500 460

Szeretnél az elsők között értesülni a KUHN Mezőgazdasági Gép Kft. akcióiról és aktuális híreiről? Kövesd a Facebook-oldalukat ide kattintva!