Az újonnan kifejlesztett művelőelem-kombinációt a középkötött vagy könnyű szerkezetű homoktalajokra ajánlja a gyártó. Az erős, 600 mm átmérőjű, T-acélgyűrűs hengerek egyenletes tömörítést végeznek szántással, nehézkultivátorral vagy lazítóval végzett mélyművelést követően, hatékony lezárást biztosítva ezzel.

A kiváló tömörítő, rögtörő hatás mellett a duplasoros T-acélgyűrűs hengerek a mellső simítóval kombinálva jó talajfelszín-egyengető hatást is elérnek, így akár az alapművelés irányától eltérő elmunkálásban is előnyös lehet alkalmazásuk. A hidraulikus mozgatású simító erős acélrugóinak jobb vibrálása révén hatékonyabb a rögtörés és a talaj simítása.

A "T"-acélgyűrűs hengerek egyenletes tömörítést végeznek a mélyművelést követően, hatékony lezárást biztosítva – fotó: Dal-Bo

Alapfelszereltségként a simító 100x10 mm-es hajlított kopóvégekkel rendelkezik. A simítórugók szögállása, a simítás agresszivitása csavarorsóval állítható. Munka közben a munkamélység hidraulikusan állítható, és az előre beállított szögállása a simítónak munkamélységük állítása közben sem változik. Mint ahogy minden Maxiroll hengernek, úgy ennek a modellnek is alapfelszereltsége a hidraulikus súlyelosztó rendszer. Két erős munkahenger helyezi a súlyt a szárnyakra, így teljes munkaszélességben 100%-ban sima talaj érhető el.

Az újonnan kifejlesztett művelőelem-kombinációt a középkötött vagy könnyű szerkezetű homoktalajokra ajánlja a gyártó – fotó: Dal-Bo

Annak ellenére, hogy minden hengertag hidraulikus nyomás alatt van, a talajkontúrt önállóan is képesek követni a DUOFLEX-rendszernek köszönhetően. Mindegyik tag több mint 500 mm-t tud elmozdulni, amit 2 gáz akkumulátor segít.

A henger hidraulikusan összecsukható vázszerkezete kompakt, 2,5 méter széles szállítási pozíciót biztosít az eszköz számára a közúti vonuláshoz. Az új, dupla T-hengerkombinációval kezdetben a 6,3 / 7,6 és 8,3 munkaszélességű változatokhoz érhető majd el.