Július 9-12. között zajlott aratási körképünk, amelynek keretében a Case IH kombájnspecialistái mutatták be a márka kombájnmodelljeit, méghozzá munka közben. Az Agroinform.hu stábja követte az eseménysorozatot és minden érdekességről beszámolt.

Egy héten át jelentkezünk az aratási körképpel – fotó: Agroinform.hu

Beszámoltunk arról is, hogy a Mezőgazdasági és Biológiai Mérnökök Amerikai Társasága és a Gépgyártók Egyesülete a John Deere S700-as sorozatú kombájnját az egyik legjobbnak ismerte el azon 50 termék közül, amelyek ez év elején AE50 díjat kaptak. Az első alkalommal odaítélt JB Davidson díjjal ismerték el a John Deere fejlesztését a 2018. évi Commodity Classic alkalmával.

Az S700-as kombájnsorozat egyik tagja – fotó: Gyári felvétel

A CLAAS név garancia a kiváló minőségre. Az ORIGINAL CLAAS alkatrészek tervezése során folyamatosan arra törekszik a gyártó, hogy a tervezőasztalon konstruált alkatrész a gyakorlatban is probléma nélkül ellássa feladatát. A gyártó célja, hogy a megfelelő helyre a megfelelő minőségű alkatrész kerüljön. Az ORIGINAL alkatrészek megbízhatók, élettartamuk hosszabb, az ORIGINAL alkatrészekkel üzemeltetett gépek meghibásodásának esélye is lényegesen kisebb.

CLAAS-nál külön csapatok foglalkoznak azzal, hogy az ügyfeleknek megfelelő támogatást nyújtsanak – fotó: CLAAS

Rövidülnek a betakarításra alkalmas időszakok, a gyors és minőségi munkához olyan adapter kell, ami komoly terhelés alatt is hibátlanul működik, és karbantartási igénye is minimális. Az OPTIGÉP Kft. a mezőgazdaság gépigényeit figyelembe vevő fejlesztési munkájának eredményeként korszerű termékskálával áll megrendelői szolgálatára.

NAS adapterek immár 25 éve ismertek a hazai és külpiacon – fotó: Agroinform.hu

A Hosch harmadik bemutató gazdaságát nyitja meg, mely ezúttal Németország és a Cseh Köztársaság után az Amerikai Egyesült Államokban, Illinois államban fog működni. A Horsch AgVision farmja az illinois-i Downs-ban üzemel majd, amely terület számos lehetőséget kínál az agronómiai témákkal intenzíven foglalkozók számára.

66 hektáros területen végeznek szántóföldi kísérleteket  fotó: Horsch

Búza technológiai fajtabemutatót tekinthettek meg Mezőhegyesen a környékbeli gazdálkodók, az Agroinform is jelen volt az eseményen. A mintaparcellákat HORSCH 6DC vetőgéppel vetették el, de már egy kissé késői, november elején történő vetéssel. A bemutatott táblák mindezek ellenére szép, egyöntetű képet mutattak – ám alaposabb szemrevételezés után a szakavatott szemek mégis felfedezték a parcellák közötti különbségeket.

HORSCH DC vetőgép munkában – fotó: gyári felvétel

A veszprémi Royal-Kert Kft. mára már jól ismert szereplője a hazai mezőgazdasági és kommunális géppiacnak. A vállalat a ZOOMLION traktorok, a GardenGo munkaeszközök, a Negri BIO ágaprítók és a BICCHI pótkocsik importőre, márkakereskedése és szervize. 2013-ban a cég egy olyan traktorkínálatot alakított ki, amely már a "kisüzemi" felhasználói körnek is egy optimális segítség.