Új VERSATILE és KERNER termékek munkáját tekinthették meg a Vektor-Holding Kft. bogádmindszenti bemutatójára ellátogató gazdák. Filozófiájának megfelelően a cég ezekkel a gépekkel kompromisszumok nélküli, költséghatékony és igény szerinti talajművelést kínál a gazdáknak, végezzék hivatásukat az ország bármely pontján.

A KERNER STRATOS 20 cm mélységig alkalmazható, félig függesztett sekélykultivátor és mulcs magágykészítő gép, amely moduláris kialakításának köszönhetően egyszerűen felszerelhető tarlókezeléshez, amely így előművelő eszközként a szármaradvány-aprítását is elvégzi az X-Cut vágóhengerrel. A merev késszárak, illetve a lúdtalp-kapa alkalmazásával, egyenletes és sekély munkamélységgel, teljes átfedésben képes dolgozni.

Amennyiben a géppel szántott vagy kultivátorozott területen szeretnénk magágyat készíteni, az előművelő eszköz cserélhető egy hidraulikus állítású Crossboard elősimító és egyengető egységre. Az erősen hantos területeken célszerű a merev késszárakat is a Herkules rugós kapákra cserélni, így a vibrációs hatás következtében még kiválóbb rögaprítás érhető el.

Kerner

A KERNER STRATOS a merev késszárak és a lúdtalp-kapa alkalmazásával, egyenletes és sekély munkamélységgel, teljes átfedésben képes dolgozni.

A helyszínen szintén bemutatott KERNER X-4 féligfüggesztett nehézkultivátor, amely széles felhasználási területtel alkalmazható a sekély tarlóhántástól a mélyebb műveléssel történő szármaradvány-bedolgozáson és alapművelésen át egészen a 30-32 cm mélységű középlazításig. A különböző munkafolyamatokhoz a művelő szerszámok könnyen cserélhetőek a Connect 40 gyorskapcsolós késcserélő rendszernek köszönhetően.

A gép sajátosságai közé tartozik az intelligens vonórúd, mellyel a dombos területeken is egyenletes művelési mélység érhető el. Ugyanakkor ennek alkalmazásával egy súlypontáthelyezés is elérhető a kerékcsúszás és ezzel együtt az üzemanyag-fogyasztás csökkentése érdekében. A gép gyorscserélős tömörítő hengerkapcsolással is rendelkezik, amely lehetővé teszi a henger nélküli munkavégzést a késő őszi és extrém körülmények között végzett munkák során. A nyírócsavaros, mechanikus és hidraulikus késbiztosítással a Vektor-Holding Kft. minden talajtípusra megoldást kínál.

Kerner

A KERNER X-4 intelligens vonórúdjával a dombos területeken is egyenletes művelési mélység érhető el.

A résztvevők megtekinthették a KERNER HELIX függesztett rövidtárcsát is, amely a tükörszimmetrikus tárcsaelrendezésnek köszönhetően nem oldalaz, és egyenletes terhelést biztosít a vontatóeszköz függesztésének. Mindkét tárcsasor csipkézett tárcsákkal rendelkezik, és gumibakos függesztéssel biztosított. A gép 18 cm-ig terjedő művelési mélysége hidraulikusan állítható. Minden KERNER gép széles hengerválasztékkal rendelkezik a laza, közép kötött és kötött talajokhoz.

A munkagépekhez elengedhetetlen egy elegendő vonóerővel és precízen dolgozó erőgép, hiszen ezek a munkaeszközök akkor tudnak hatékonyan dolgozni, ha az adott vontatóeszköz 8-10 km/órás sebességet képes elérni velük. A VERSATILE MFWD 335 univerzális és a DT 610 hevederes derékcsuklós traktor több mint vonóerő! Az MFWD 335 rugózott mellső híddal, visszaforgatható ventilátorhajtással, a kategória legnagyobb és minden komfortigényt kielégítő kabinjával rendelkezik.

Az erőátviteli rendszer fő egysége a 16/9 fokozatú, Tempomat automatikával kiegészített full powershift sebességváltó, melynek köszönhetően a traktor a változó körülmények között is mindig a teljesítmény, nyomaték és üzemanyag-fogyasztás szempontjából a legkedvezőbb fordulatszámon dolgozik, tartva a munkasebességet a kezelő beavatkozása nélkül is. Mivel univerzális traktorról van szó, a nehéz talajmunkákon kívül számos más feladathoz is alkalmazhatjuk.

Versatile

A VERSATILE DT 610 traktorral talajkímélő és hatékony munka végezhető.

A VERSATILE DT 610 hevederes derékcsuklós traktorról ugyanez mondható el. A traktor 650 LE-s motorteljesítménye mellett 3900 mm tengelytávval rendelkezik, mely a jó súlyelosztás mellett 30 t adhéziós súllyal rendelkezik. Ezzel a geometriával és súlyelosztással igen kímélő és egyben hatékony munka végezhető, hiszen a hatalmas felfekvési felületet biztosító hevederek csúszásmentesen viszik át a 2779 Nm nyomatékot a talajra, úgy, hogy a káros talajtömörödés is minimális. Itt az erőátviteli rendszer része egy 16/4 fokozatú full powershift sebességváltó, amit szintén kiegészít a Tempomat automatika. Mindezen túl a traktor szélessége nem haladja meg a 3,5 m-t, amely jelentősen megkönnyíti a közúton történő haladást.