A gdanski Műszaki Egyetem hallgatóinak egy csoportja „Zsukpot” néven olyan automata permetezőt konstruált, amely egy kamerarendszer segítségével képes megkülönböztetni a gyomokat és a beteg növényeket a célnövénytől.

A professzionális minőségű tengelyeket gyártó BPW-brandről bizonyára kevesen tudják, hogy az 1500 munkavállalóval rendelkező magyarországi üzem felel a márka eszközeinek fejlesztési megvalósításáért, valamint a gyártásért is. A nyugat-dunántúli régió gépjárműiparának meghatározó szereplője a BPW-Hungária Kft., a németországi BPW-Bergische Achsen KG. szombathelyi leányvállalata.

gép

A BPW olyan tengelyek megalkotására törekszik, amelyek hosszú élettartamukkal és a munkafolyamatok megkönnyítésével kiemelkednek az összes tengelygyártó termékei közül

Különdíjjal ismerte el a szakmai zsűri a CASE IH Maxxum Multicontroller traktort az AGROmashEXPO, AgrárgépShow nemzetközi termékfejlesztési pályázatának Gépesítés kategóriájában. Az Év gépe díjat elnyert CASE IH Maxxum Multicontroller traktor új félpowershift sebességváltóval rendelkezik, mely 8 powershift fokozatot kínál 3 tartományban. Ezt hívja a Case IH ActiveDrive 8 sebességváltónak.

gép

Az Év gépe díjat elnyert CASE IH Maxxum Multicontroller traktor új félpowershift sebességváltóval rendelkezik – fotó: Gyártó

Különdíjjal ismerte el a szakmai zsűri a hazai fejlesztésű AUDITKER FB-1000 R fóliabegyűjtő berendezést az AGROmashEXPO, AgrárgépShow hazai termékfejlesztési pályázatának gépesítés kategóriájában. Ezúttal ezt az innovatív magyar munkagépújdonságot mutatjuk be.

gép

Az AUDITKER FB-1000 R fóliafelszedő gép a kertészeti kultúrákban talajtakarásra használt sík-, illetve alagútfólia begyűjtésére alkalmas – fotó: Auditker Kft.

Negyedik alkalommal vett részt kiállítóként a Digitroll Kft. a hannoveri Agritechnica világkiállításon. A sok tárgyalópartnerre való tekintettel a társaság standja konferenciahelységgel kiegészülve épült fel. Akiknek ez a tér sem lett volna elég a Digitroll saját fejlesztésű technológiáinak a megismeréséhez, azoknak a látogatóknak olyan nagy márkák munkagépeiben is megtekinthető volt a beépített magyar technológia, mint például a Väderstad, a Kverneland vagy a Gaspardo.

Régóta kérdés volt a nagygazdaságok részéről, hogy a He-Va tud-e nagy szélességű – de simítóval szerelt hengert adni a számukra. Mostanra a nagy lóerejű traktorok térnyerése és az egyre jellemzőbb munkaerőhiány is az olyan gépek megvásárlására ösztönzi a gazdákat, amelyekkel nagy területteljesítmény érhető el.