A Big M 450 CR mindkét szársértő változattal kimagasló szársértési minőséget ér el. Az új, robusztus, M profilú acélhengeres CR szársértő különösen extrém körülmények között ajánlott, ilyen lehet pl. a levélzetben gazdag takarmány betakarítása köves talajú régiókban.

Az új acélhengeres szársértő (átmérője 25 cm) alapkivitelben felső és alsó hengerhajtással rendelkezik. Így nagy mennyiségű termény is gond nélkül betakarítható, és intenzíven feltárható; a rendszer nagy áteresztőképességet biztosít. Mivel a két henger működés közben nem érintkezik egymással, a szársértő nagyon nyugodt járású. További előny, hogy a hajtás ellenére a felső henger idegen testekkel érintkezve felfelé kitérhet; így a szársértő hengerei nem sérülnek meg, és a hajtáslánc is érintetlen marad.

KRONE

Az új, robusztus, M profilú acélhengeres CR szársértő különösen extrém körülmények között ajánlott

A növényfajtától és az állomány állapotától függően a szársértő intenzitása a vezetőfülkéből gyorsan és egyszerűen több fokozatban állítható (0,5-25 mm közötti hengertávolság). Ez garantálja a szárítási folyamat optimalizálását és egyúttal megakadályozza a töredezésből adódó veszteségeket, ami viszont ismét pozitívan befolyásolja a takarmány minőségét.

A Big M 450 CR alapkivitelben rendterelővel van felszerelve, így a kaszálás, a szársértés és a rendképzés egy műveletben elvégezhető. Ezzel időt takaríthatunk meg, és az alacsonyabb takarmányszennyeződésnek köszönhetően javul a takarmány minősége is. A járószerkezet automatikus magasságállítása bőséges hasmagasságot biztosít nagy mennyiségű takarmány esetén. Alternatív megoldásként a Big M felszerelhető állítható rendképző lemezekkel is, így a száradási folyamat még pontosabban szabályozható.

Erőteljes motor és hidropneumatikus rugózás az első és a hátsó tengelyen

A nagyteljesítményű önjáró szársértős kaszát egy 449 lóerős (12 l hengerűrtartalmú), Liebherr motor hajtja, amely megfelel a Stage V. környezetvédelmi besorolás feltételeinek, és 1000 üzemórás karbantartási ciklusidővel rendelkezik. A motor és a hajtómű elemei úgynevezett szilentblokkokon helyezkednek el, amelyek a lehető legnyugodtabb járást biztosítják. Az alapkivitelhez tartozik az automatikus motorvezérlés, amely önállóan vált az Eco és az M üzemmód között, így mindig a megfelelő motorteljesítmény áll rendelkezésre.

Ez energiát, ezáltal üzemanyagot takarít meg a kisebb állományokban.

Az újonnan kifejlesztett határterhelés-szabályozás automatikusan csökkenti a haladási sebességet, ha egy megadott fordulatszámtartományt érzékel. Ez minden körülmények között biztosítja a tiszta vágást.

kasza

A kaszálás, a szársértés és a rendképzés egy műveletben elvégezhető.

Az első és a hátsó tengelyen található hidropneumatikus rugózás is megfelel a gyakorlat követelményeinek; mindkét tengely magassága hidraulikusan állítható. A járószerkezet terepen haladva a maximális hasmagasság biztosítása érdekében 15 cm-rel automatikusan megemelkedik; közúton haladva ennek megfelelően leereszkedik, így a Big M 4 m szállítási magassággal halad. Ez az innovatív járószerkezet-koncepció jelentősen hozzájárul a vezetési kényelem növeléséhez.

A gép 9,90 m munkaszélessége maximális hatékonyságot garantál; a 3,0 m szállítási szélességnek és a 4,0 m szállítási magasságnak köszönhetően a Big M közúton is, 40 km/h sebességig kimagaslóan professzionális módon halad.

Új ISOBUS kormányzási rendszer: Krone Guidance

A vezető maximális tehermentesítése érdekében a Krone az új Krone Guidance ISOBUS kormányzási rendszert kínálja. A Krone Guidance különféle vezetési módokkal rendelkezik, ezért ideálisan felszerelt bármilyen alkalmazási körülmények között. A Krone Guidance a gép maximális kihasználását garantálja a munkaszélesség és a sebesség szempontjából. Természetesen különböző korrekciós jelek használhatók, az EGNOS vagy az RTK (± 2 cm) szabadon választható. A Big M a kaszaegységek automatikus kiemeléséhez igény szerint SectionControl rendszerrel is rendelhető.

A Krone a Big M 450 CR modellel és az új M-hengerekkel még professzionálisabbá tette az önjáró kaszák teljes koncepcióját. A gép egyrészt a minden körülmények között tapasztalható kimagasló szársértési minőségével győzi meg az embert, függetlenül attól, hogy levélzetben gazdag takarmány betakarítását végezzük-e, vagy rendkívül köves talajú régiókban dolgozunk. Másrészről, a Big M még kis területeken is hatékonyan végzi a munkáját, ami kiváló manőverezhetőségének és az automatikusan oldalra tolható frontkaszának köszönhető.