A T széria legújabb modelljét, a Valtra T254 Versut ez év júniusában vezették be a piacra Smart Touch intelligens kartámasz vezérléssel. A SmartTouch új, könnyen használható kartámasszal a legújabb precíziós gazdálkodási eszközökkel is fel van szerelve, ezek a gép kezelőfelületébe vannak integrálva. A 9”-os terminál egyszerűbb, mint egy okostelefon. A funkciók max. 2 elhúzással vagy koppintással elérhetők, a kialakítás olyan egyszerű, hogy lehetetlen eltévedni a menüszerkezetben.

Valtra

A SmartTouch a legújabb precíziós gazdálkodási eszközökkel is fel van szerelve, ezek a gép kezelőfelületébe vannak integrálva – fotó: AGCO-Valtra

A kezelőfelületbe integrált technológiák: Navigáció, ISOBUS, Telemetria, AgControl és TaskDoc. Az új kartámasz vezérlés növeli a traktor-munkagép kombinációk termelékenységét és megkönnyíti a kezelők munkáját. Különálló profilok készíthetők minden egyes vezető- és munkafeladat számára, a szükséges konfigurációk másodpercek alatt behívhatók.

A SmartTouch egy teljesen új traktorfunkció és hidraulika programozási módba vezet be bennünket, mely a legújabb technológiák alkalmazásával készült, és olyan, amely még soha nem volt látható a mezőgazdasági gépeken. A SmartTouch memória gombok (M1, M2 és M3) vezérelhetnek bármely egyszeri funkciót vagy folyamatos kapcsolást és U-pilot táblavégi kapcsolássorozatot is. Az M1 és az M2 multifunkcionális vezetőkaron található, tehát

ön irányíthat mindent, amire szüksége van a feladat végrehajtásához, anélkül, hogy a kezét le kellene vennie a vezetőkarról.

Valtra

A 9”-os terminál egyszerűbb, mint egy okostelefon – fotó: AGCO-Valtra

A SmartTouch programozható hidraulika lehetőséget nyújt arra, hogy bármely hidraulikus funkciót a 9 db hidraulika kezelőelem bármelyikével vezérelhesse. Teljesen szabadon megválaszthatja, hogy honnan akar vezérelni bármilyen hidraulikus funkciót, az első vagy hátsó kihelyezett szelepektől kezdve a homlokrakodóig, vagy akár az első és a hátsó 3 pontos függesztőműig is.

A SmartTouch érintőképernyőt használjuk:
- Traktor beállításokra,
- vezetési képernyőkhöz,
- felhasználói és feladat profilokhoz,
- traktorállapothoz,
- számológépként,
- munkaeszköz beállításokhoz,
- auto-Guide-hoz (beépítve),
- ISOBUS-hoz (beépítve),
- biztonsági kamerarendszerhez,
- gépadatokhoz,
- gépdiagnosztikához,
- riasztásokhoz és figyelmeztetésekhez a kezelési biztonság fokozására.

A díjnyertes traktort élőben megnézheti az AGROmashEXPO, Agrárgépshow kiállításon 2018. január 24-27-ig a Valkon Kft. standján az A pavilonban!

A Valtra fejlesztéséről további információt talál a Valkon Kft. honlapján.