A biztonságosabb közlekedés érdekében a traktorok külső széleinek rossz látási viszonyok között is jól láthatónak kell lenniük. A közlekedés biztonságának valamint a gazdálkodók még hatékonyabb munkavégzésének növelése érdekében a Deraland Kft. 2023 január 01-től megkezdte a Tractor Bumper aláfutás védők forgalmazását.

szemtől szemben

Szemtől szemben... – fotó: Deraland Kft.

Miért is hasznos a Tractor Bumper aláfutás elleni védelem egységek alkalmazása?

A mezőgazdasági járművek szélesebbek, nehezebbek és általában alacsonyabb sebességgel közlekednek, mint a többi jármű, ezért a láthatóságuk rendkívül fontos! Csak Hollandiában a mezőgazdasági járműveket érintő balesetekben évente átlagosan 16 haláleset és 100 súlyos sérülés történik és a mezőgazdasági járművel történt balesetek háromszor olyan halálos kimenetelűek, mint az egyéb autóbalesetek, és másfélszer olyan halálos kimenetelűek, mint a más nehéz gépjárművekkel teherautókkal, kamionokkal vagy buszokkal történt balesetek.

A mezőgazdasági járművel történt sérüléses balesetek 26%-a lakott területen, 74%-a lakott területen kívül történik, ezért nagyon fontos lenne, hogy a minél biztonságosabb közlekedés érdekében a traktorok külső szélei rossz látási viszonyok között is jól láthatóak legyenek, illetve egy esetleges ütközés esetén megfelelő védelmet nyújtsanak a közlekedés többi résztvevője és a traktor első hídjának is.

Az alábbi képeken látható konkrét példa rá, hogyan is védte meg a személyautóban utazók életét a Tractor Bumper aláfutás elleni védelem egy ütközés folyamán:

Egy közúti beleset Tractor Bumper aláfutás védelem egységgel felszerelt traktorral

Egy közúti beleset Tractor Bumper aláfutás védelem egységgel felszerelt traktorral – fotó: Deraland Kft.

A balesetet szenvedett személyautó az ütközés után

A balesetet szenvedett személyautó az ütközés után – fotó: Deraland Kft.

Több változat is elérhető a termék kínálatban. Ezek közül az alábbi a legnépszerűbb típus:

Tractor Bumper Safetyweight

Aláfutás elleni védelem frontsúllyal és 55 literes tárolórekesszel: rendelhető méretek: 300-1100kg

Tractor Bumper Safetyweight

Tractor Bumper Safetyweight – Állítható oldalszárnyakkal, LED szélességjelzőkkel, LED lámpákkal, LED irányjelző lámpákkal, szélességjelző rudakkal és fényvisszaverő matricákkal ellátva – fotó: Deraland Kft.

Milyen módon is járul hozzá a Tractor Bumper a közlekedés biztonságosabbá tételéhez?

7 funkció a biztonságért

Forrás: Deraland Kft.

Safetyweight plus egy Fendt traktoron - Állítható oldalszárnyakkal, LED szélességjelzőkkel, LED lámpákkal, LED irányjelző lámpákkal, szélességjelző rudakkal és fényvisszaverő matricákkal ellátva

Safetyweight plus egy Fendt traktoron - Állítható oldalszárnyakkal, LED szélességjelzőkkel, LED lámpákkal, LED irányjelző lámpákkal, szélességjelző rudakkal és fényvisszaverő matricákkal ellátva – fotó: Deraland Kft.

Alábbi képeken láthatók a további előnyei:

A fordulókör csökkenés

Jobb és bal oldali panelek beállításával a fordulókör csökken.

fordulókör csökkenés

Forrás: Deraland Kft.

Tolatáskor védelem

Az oldalsó panel előre forog (nyírócsavar), ha tolatás közben akadályba ütközik.

tolatáskor védelem

Forrás: Deraland Kft.

Oldalvédelem

Jobb oldalvédelem a kerekek és a aláfutás védelem egység közötti tér csökkentésével.

oldalvédelem

Forrás: Deraland Kft.

Az aláfutás elleni védelem egységek gyorsan és egyszerűen csatlakoztathatók a traktor mellső hárompont függesztő szerkezetéhez. Az aláfutás elleni védelem szélessége szükség szerint állítható.

Ön az optimális illeszkedés érdekében kiválaszthatja a ráfutás védelemnek azt a változatát, amely a legjobban megfelel a traktor típusához és a használati körülményekhez.

Kérem, tekintse meg a Tractor Bumper bemutató videóját:

Több Tractor Bumper is kiállításra kerül 2023.01.25-28 között megrendezésre kerülő AGROmashExpo és Agrárgépshow kiállításon következő viszonteladó partnereinknél.

Kérem tekintse meg a valóságban és győződjön meg személyesen az egységek minőségéről!

AgriCS Magyarország Kft., Agrotec Magyarország Kft., Axiál Kft., Két-Kata Kft., KITE Zrt., Valkon Kft.

Az AGROmashEXPO 2023 kiállításon 01.26.-27.-28. napokon előadás hangzik el a 10 órai kezdettel a témakörben.

  • Helyszín: B Pavilon színpad
  • 10.00-10.20 „Látni és látszani" – Mezőgazdasági szerelvények biztonságos megjelenési módja a közútonDér Attila (Deraland Kft.)

A Deraland Kft. eddig is, és ezentúl is az egyik legfontosabb céljának tartja, hogy az általa forgalmazott traktor kiegészítő termékekkel a mezőgazdasági vállalkozások minél biztonságosabban, hatékonyabban és ezáltal környezettudatosabban tudják elvégezni napi feladataikat.

Képgaléria
Képgaléria
Képgaléria-search

Amennyiben felkeltettük érdeklődését vagy kérdése merült fel, vegye fel velünk a kapcsolatot:

Tóth István: +36 30 685 3023

www.deraland.hu