Az előző években a MEGFOSZ és az Agro Napló által szervezett MezőgépÉSZek játék nagyon sikeres volt. A 2017-2018-as évben összesen 36 csapat nevezett. Az online fordulókat követően a januárba nmegrendezett AgrárgépShow keretében egy több száz fős döntőn mérhették össze tudásukat a legjobb hat csapat versenyzői. A nyertes csapat egy az Agrárminisztérium által támogatott négy napos németországi gyárlátogatáson vehetett részt (Fendt és John Deere gyár), valamint a második és harmadik helyezett a MEGFOSZ tagok által felajánlott céglátogatásokat nyerték. A döntőbe jutottcsapatok értékes tárgynyereményekkel gazdagodhattak. Mindemelett a szaktanárok körében is egy nagyon értékes olaszországi gyár- és kiállítás látogatás is kisorsolásra került.

Az idei évben egy hasonló, de egy új koncepció mentén a MEGFOSZ kizárólagos szerevezésében új néven indul el a játék.

Az idei évben szintén élményekben és tapasztalatokban gazdag utazások és értékes nyeremények várnak a legjobbakra.

A játékban 4-5 fős csapatok vehetnek részt. A játék során a szervezők nagyban számítanak a fiatalok kreativitására, szakmai elhivatottságára és a felkészültségükre.

A csapatok jelentkezését 2018. október 23-áig várják a MEGFOSZ honlapján megtalálható online jelentkezési lapon.

MEGFOSZ

A tavalyi döntő – fotó: MEGFOSZ

Nagyon fontos, hogy minden játék a Facebook csoporton keresztül történik, ahova kérjük minden csoport tag és felkészítő tanár csatlakozását.

A játék menete:

Első forduló: 2018. október 26-november 05.
Csapatbemutató fényképes és videós feladat, melyeket az őszi szünet utáni első tanításinap végéig (2018. november 05.) kell teljesíteni.

Bemutatkozó videó készítése. A videókat a letimob@megfosz.com e-mail címre kell elküldeni a tárgyban a csapat nevének megjelölésével.

Csapatfotó szlogennel. A fényképeket és a szlogent a letimob@megfosz.com e-mailcímre kell elküldeni a tárgyban a csapat nevének megjelölésével.

A csapatok az egyes részfeladatok teljesítéséért 10-10 pontot kapnak. A szakmai zsűri által kiválasztott legjobb videó és legjobb bemutatkozó kép további 10-10 pontot kap.

Második forduló: 2018. november 05-december 10.
Csapatépő, szakmához kapcsolódó fényképes és videós feladatok

A pontos feladatkiírások, értékelések a Legyél Te is mezőgépész! Országos Bajnokság facebook csoporton belül történnek. Öt héten keresztül minden hétfőn egy kiemelt témában kérnek be a csapatoktól egy egy képet, vagy videót. A képek és videók elkészítésére minden esetben 4 nap áll rendelkezésre.

Az előző héten beküldött anyagok értékelésétés az adott hét nyertes csapatának képét, vagy videóját a következő hét hétfőjén teszik közzé.

A csapatok az egyes részfeladatok teljesítéséért 10-10 pontot kapnak. A szakmai zsűri által kiválasztott legjobb képek az első helyezettől az ötödik helyezettig 5-4-3-2-1 pontotkapnak pluszban. December 12-én közzéteszik a csapatok addig elért eredményeit.

MEGFOSZ

A játék tavalyi győztes csapata – fotó: MEGFOSZ

Harmadik forduló: 2018. december 05 – január 6.

- Kutatómunka:

A harmadik fordulóban a MEGFOSZ tagok és a játék támogatói által megküldött kérdéssort kell a csapatoknak megválaszolniuk. A kérdésekre a válaszokat az interneten található honlapok, szakmai anyagok, videók felhasználásával kell kitölteni és elküldeni az erre elkészített és a csapatnak kiküldött űrlap alapján. A válaszokat 2018. december 15-éig kell megküldeniük a csapatoknak. A kérdőív kitöltésére 10 nap áll rendelkezésre.

A tesztek a december 15-ei héten kerülnek javításra és kiértékelésre. A tesztek és az előző feladatok eredményeiből egy újabb csapatsorrendet és eredményt tesznek közzé 2018.december 18-ig.

A csapatok a teszt teljes kitöltéséért 1 pontot kapnak, amennyiben határidőre kitöltve visszaküldik. A teszt értékelése a kérdésekre adott jó válaszok alapján kerül értékelésre.

- Kötelező olvasmány:

A téli szünetre a csapatok 2018. december 17-én kapnak egy, a minden iskolában, vagy könyvtárban megtalálható szakmai kötelező olvasmányt, melyhez szintén kapnak kérdéseket a téli szünetre, melyet 2019. január 7-e 17:00-ig kell kidolgozva beküldeni.

A csapatok a kötelező olvasmányhoz tartozó kérdések jó válaszai alapján kapják megpontjaikat. A kötelező olvasmány mellé lesz egy egyéb „szorgalmi” feladat, melyet szintén a szakmaizsűri fog értékelni. A szorgalmi feladat nyertese plusz 2 pontot kap.

Döntőbe bejutott csapatok eredményhirdetése

A végleges sorrendet és eredményeket 2018. január 11-ig teszik közzé a csoportban, melyről a döntős csapatok hivatalos értesítést is kapnak.

A 2018. augusztus 25-én a Hódmezőrület 3.0 rendezvényen megrendezett „Éld át igazából! –Legyél Te is mezőgépész! verseny fordulójának nyertese a somogyzsitfai Széchényi Zsigmond Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium csapata amennyiben a döntőbekerülésnél holtversenyt ér el a 6. és 7. helyen, úgy plusz 2 ponttal ez a csapat kerül be a döntőbe a nyári fordulón elért győzelmük miatt.

Országos döntő az AgrárgépShow-n: 2019. január 24.

A legjobb 6 csapat élőben csap össze az AgrágépShow rendezvényen a Hungexpo K IV-es pavilonjában. Ide már nem hoznak pontokat a csapatok, itt már az ottani teljesítmény számít.

Az élő versenyen elméleti feladatok (villámkérdések), valamint gyakorlati feladat (szerelés) is szerepelni fog. A versenyre a döntőbe jutott csapatok szurkolóinak feljutását ismét támogatják, így a kiállítás megtekintésére is van lehetőség a döntő előtt és után.

Nagyon fontos kiemelni, hogy ebben az évben a szurkolók is be lesznek vonva a döntőbe, meg kell oldaniuk olyan feladatokat, mellyel növelhetik a csapataik pontszámát!

A dobogósok az idei évben is nagyon értékes utazásokat és ajándékcsomagot kapnak, ahogy a döntőbe jutott összes csapat tagjai is.

Amennyiben bármilyen kérdésük lenne, kérjük, jelezzék a letimob@megfosz.com e-mail címen, vagy keressék közvetlenül a projektfelelős Viczián Ágnest a viczian.agnes@megfosz.com email címen, vagya +36-30/653-7195-ös telefonszámon.