A Sampo Rosenlew kombájnok és erdészeti gépek fejlesztésével és gyártásával foglalkozik. 1957 óta gyárt kombájnokat Finnországban, Poriban. Az elmúlt 63 évben több mint 50 000 kombájnt szállítottak a világ országaiba. A Sampo Rosenlew fejleszti saját független kereskedőinek hálózatát az európai piacon és továbbra is komoly beruházásokat folytat saját kutatásába és fejlesztésébe.

A finn vállalat 2019 év végétől újra forgalmazza Magyarországon a korábban már jól bevált és elismerést kiváltó kombájnok teljes kínálatát. A forgalmazást és az ezzel kapcsolatos egyéb teendőket, a korábban is a Sampo értékesítéssel foglalkozó, Készenlét Zrt végzi.

A közelmúltban már bemutattuk a Sampo kombájnok típusait s néhány alapvető tulajdonságát. A terméksor jelenleg a Comia C6, C8, C10, C12 és Verrato V4 modelleket foglalja magába, 150 és 300 lóerő közötti teljesítménnyel. Most ismerkedjünk meg azon két típussal, melyek jelenleg leginkább felkeltették a magyarországi gazdálkodók figyelmét.

Verrato V4

A nemes egyszerűség s megbízhatóság gépe a jelenlegi kombájnpiacon. A korábbi 2000-es széria kiváltására alkotta meg a Sampo Rosenlew ezt a modellt.

Sampo Verrato V4

A kombájn könnyen kezelhető, beállítható, hozzáférhető és javítható.

Elsősorban azon gazdálkodók számára ajánljuk, melyek kisebb területtel rendelkeznek, de széleskörű a termesztett növények palettája, és szeretnének mindig a legoptimálisabb időben, a leginkább megfelelő minőségben a termékeiket betakarítani. A tervezésnél a gyártók a már korábban bizonyított technikai megoldásokat helyezték előtérbe, a kor szellemének megfelelő minőségi kivitelben. Ezáltal a gép könnyen kezelhető, beállítható, hozzáférhető és javítható. Itt meg kell említenünk a Sampo termékekre speciálisan jellemző tulajdonságot, a tisztíthatóságot. Ez azt jelenti, hogy

a gépet akár a szántóföldön is alapos tisztításnak vethetjük alá, a géphez tartozó eszközökkel, ha a szükség megkívánja.

A ferde felületek kihúzhatók, a szalmarázóládák fenéklemezei eltávolíthatók, a maghordó csigák könnyedén kivehetők, a ferdefelhordó és a cséplő szerkezet egyszerűen hozzáférhető.

SAMPO kombájn

Egyedi a Sampo gépek könnyű tisztíthatósága.

Néhány műszaki jellemző

 • Kivitel: gabona- és kukoricakészlettel ellátott kombájn
 • Motor: Agco Power 49 AWF Tier IV szabványnak megfelelő 150 LE, 4 hengeres turbós 4,9 literes erőforrás. (SISU motor)
 • Hajtás: hidrosztatikus, 3 sebességes, SISU CIT 12 váltómű, elektromos differenciálzár
 • Abroncs méretek: első: 18,4-34, hátsó: 360/70 R20
 • Vágóasztal: 3,45 – 4,5 m. Elektromos visszaforgatóval, WOBBLE BOX hajtással
 • Cséplődob: 500 mm átmérőjű, 1110 mm széles, 8 csavarozott verőléc, (előtte kőcsapda)
 • Szalmarázó láda: 4 ládás, 4 lépcsős, 4,8 m²
 • Tisztítómű: Felül modern RV2 lamellás, alul RV3 univerzális rostákkal. Felület: 3,4 m²
 • Szecskázó: 3300 f/perc, Rekord típusú

SAMPO

 • Magtartály és ürítő csiga: 3700 literes tartály, 3,4 m -es ürítési magasság, 55 l/s ürítési sebesség
 • Kabin: Légkondicionált, légrugós üléssel, utas üléssel, CD-s rádió bluetooth-val. 4 első és 2 hátsó munkalámpával ellátott.

Opcióként számos további lehetőség merül fel, hogy minél inkább a saját igényeinket érvényesítsük a vásárlásnál. Lássunk néhányat!

Rendelhető összkerékhajtással, szélesebb első, és hátsó gumikkal. Növelhetjük az ürítési magasságot 4 m-re és a magtartály méretét 4200 l-re. Veszteség jelző monitort kérhetünk a fülkébe, és a domborzati viszonyoknak megfelelően, rendelkezésre áll, a hegyvidéki rostatoldat.

COMIA C8

Modern, kényelmes, üzembiztos gép, mely a közepes méretű gazdaságok számára nyújt megbízható megoldást az aratási munkák elvégzéséhez.

Modern, üzembiztos betakarító gép közepes gazdaságoknak.

A számos egyedi tulajdonsága mellett, mindenképpen kiemelendő az új fejlesztésű AVARA kabin (avara finnül – kényelem).

A csendes, modern, légkondicionált kabin, hűtő boksz-szal, Grammer üléssel, utas üléssel, CD-s rádió bluetooth-val. 8 első és 2 hátsó munkalámpával, sárga villogóval, állítható kormányoszloppal van ellátva. Comvision II érintőképernyős, 12,3 hüvelykes, színes, magyar nyelvű monitort, beépített hátsó kamerát tartalmaz. A kartámasz konzol, 450-ban elhelyezkedő multifunkciós karral és tároló hellyel kapott helyet.
kombájn

A Sampo kabinja maga a kényelem.

A kartámasz konzol, 450-ban elhelyezkedő multifunkciós karral és tároló hellyel.

Kiemelendő továbbá a gép cséplőrendszere, mely egyedi előcséplő dobbal lett felszerelve, ami növeli a hatékonyságot, így 20%-kal hatékonyabb, mint az egy dobbal szerelt rendszerek. Az előcséplő rendszerhez tartozó dobkosár vezetékrendszerének kialakítása egyedileg szabadalmaztatott. Ez eltér a versenytársakétól, mivel a dobkosara külön is állítható. Minden modell nagy teherbírású öntöttvas cséplődobbal van felszerelve. Megemlítendő az opcióban beépíthető CSP (szeparátor dob), mely akár 20%-kal nagyobb szalmarázóláda kapacitást eredményez nedvesebb körülmények között.  

Az előcséplő rendszerhez tartozó dobkosár vezetékrendszerének kialakítása egyedileg szabadalmaztatott.

Néhány műszaki jellemző

 • Kivitel: gabona- és kukoricakészlettel ellátott kombájn
 • Motor: Agco Power 66 AWF Tier IV szabványnak megfelelő 210 LE, 6 hengeres turbós 6,6 literes erőforrás. (SISU motor)
 • Hajtás: hidrosztatikus, 3 sebességes, SISU CIT 12 váltómű, elektromos differenciálzár
 • Abroncs méretek: első: 600/65R34, hátsó: 420/65R20
 • Vágóasztal: 4,2-5,1 m. Hidraulikus visszaforgatóval, WOBBLE BOX hajtással. Teflon motolla ujjakkal
 • Szalmarázó láda: 5 ládás, 4 lépcsős, 4,8 m²
 • Szecskázó: 3300 f/perc, Rekord típusú
 • Magtartály és ürítő csiga: 5400 literes tartály, 4 m-es ürítési magasság, 75 l/s ürítési sebesség
 • Egyéb adatok:
  önsúly: 9000 kg, magasság: 3,65 m, szélesség: 3,12 m

Néhány opció, amellyel még hatékonyabbá tudjuk tenni a gépünket!

Elérhető az úgynevezett praktical csomag, melynek tartalma: AHC, tolató kamera és az elektromos tükrök. Van lehetőség 8 db LED munkalámpa rendelésére, szélesebb köpenyekre, 4 WD hajtás beépítésére. Továbbá a szecskázó elektromos állítása, a központi zsírzó, a szeparátor dob, a pelyvaszóró is elérhető opcióban.

Ezen típusnál is jellemző a könnyű tisztíthatóság és a tiszta termény, hasonlóan a már említett Verrato V4-hez. Ez a funkció leginkább a vetőmagtermelő gazdálkodók körében népszerű.

Összefoglalva sikerült egy egyszerű működtetésű, felhasználóbarát, de mégis modern, a kor követelményeinek megfelelő betakarítógépet alkotni, egyenesen Finnországból, melynek forgalmazását, alkatrész értékesítését és szervizelését a pápai székhelyű Készenlét Zrt. végzi!

Forduljon hozzánk bizalommal!

 

 

 

 

8500 Pápa, Mozsár u. 14.
Tel.: +36 89 510 180
Web: keszenlet.hu

Termékreferens:
Goór Sándor
Tel.: +36 30 280 6822