LED-technológia a mezőgazdaságban

led világításA most kiemelt cikkek kivétel nélkül erősen kapcsolódnak az innovációhoz. Így van ez a soron következővel is: „Light Emitting Diode”, azaz fénykibocsátó dióda, „leánykori” nevén LED. A klasszikus izzólámpákat egyre inkább kiváltják a modern, akár több ezer üzemórára tervezett fénycsövek. A mezőgazdaságban van-e létjogosultságuk? Egész pontosan a munkagépeken való alkalmazás szóba jöhet-e?

Ha figyelembe vesszük a LED-világítás előnyeit, akkor azt kell, hogy mondjuk, van létjogosultsága a mezőgazdasági alkalmazásnak. Miért is? Nézzük a legfontosabb előnyöket a hagyományos világítással szemben!

• energiatakarékos, még a Xenon-lámpáknál is hatékonyabb
• kis méret, víz-, por-, és ütésállóság
• hosszú élettartam, amelyek a gyakori kapcsolás sem befolyásol
• a kibocsátott fénynyaláb jól irányítható és állítható
• egyenletes fénykibocsátás, nem villogó fény

Mezőgazdasági gépeken, elsősorban az önjáró gépek esetében kulcsfontosságú az akár éjszakai munkavégzés is. A változékony időjárás még inkább megköveteli, hogy a gazdálkodók a rendelkezésükre álló optimális időjárási körülményeket maximálisan kihasználják. Ebből a szempontból sem mindegy, hogy egy LED-reflektorokkal felszerelt gép, a halogénizzókhoz képest akár 5-szörös, a Xenon fényszórókhoz képes legalább kétszeres munkaterületet tud bevilágítani.

A csúcsminőségű gépek csúcsminőségű hajtástechnikát igényelnek – Optibelt AGRO POWER szíjak

A mezőgazdasági gépgyártás terén folytonos az innováció. Jó minőségű, csúcsteljesítményre képes gépek csakis strapabíró alkatrészekből épülhetnek. A piacvezető alkatrészgyártók pedig tartják ezzel a tendenciával a lépést. Az Optibelt több mint 50 éves múltra tekint vissza a hajtástechnika terén.

ékszíj

Speciálisan a nagyteljesítményű mezőgazdasági gépek hajtásrendszereihez készülnek az AGRO POWER ékszíjcsalád tagjai. A gépgyártók által támasztott követelményeknek csak a pontosan méretezett és megfelelő minőségű szíjak felelnek meg. Az AGRO POWER mezőgazdasági szíjak esetében – az ipari szíjaktól eltérően –, nagyon fontos ismerni az alkalmazást is, így például az azonosítást szolgáló cikkszámok az Optibelt mezőgazdasági szíjainál nem is a méretet jelölik.

Az Optibelt szíjak minősége pontosan megegyezik az első beszállításnál használt alkatrészekével. A garanciát erre a gyártó több évtizedes tapasztalata és innovatív gondolkodásmódja nyújtja. Az Axiál Kft. akciós alkatrész kínálatában május hónapban számos ARGO POWER ékszíj kedvező áron érhető el. A pontos típusválasztásban az ország 18 pontján kaphat segítséget.

Tunningoljuk a meglévő gépeinket! – Műtrágyaszóró adatper KSMK kultivátorra

Egyre inkább előtérbe kerülnek az olyan mezőgazdasági technológiák, ahol egy munkamenet során több feladat is elvégezhető. Joggal merül fel a kérdés, hogy mit tegyen az, aki haladni szeretne a korral, de kerülné a költséges beruházást.

Műtrágyaszóró adatper

A költséghatékony megoldást keresők figyelmébe ajánljuk a KSMK kultivátorra szerelhető műtrágyaszóró adaptert. Segítségével a kultivátorozással egy menetben kijuttathatjuk a műtrágyát. A berendezés meghajtásáról egy talajkopírozó acélujjas meghajtó szerkezet gondoskodik. A tartályok vegyszer- és saválló festéssel ellátott 3 mm-es anyagvastagságú acéllemezből készülnek. A tartályok maximális töltési mennyisége 400 kg. Ezt a fajta műtrágyaszóró adaptert természetesen más típusokra is ajánljuk, ebben az esetben keresse az Axiál Kft. illetékes kollégáit.

A kiadványban szereplő ár komplett egységre vonatkozik, ami a felszereléshez szükséges összes alkatrészt tartalmazza.

axiál katalógus

Kattintson a képre és töltse le a katalógust!

Érvényes: az akció ideje alatt (2016. május 31-ig) történő megrendelésekre, és ezen akciós időtartam alatt a készlet erejéig.