"Fontos partnerséget alakítottunk ki a permetező drónok szegmensének egyik legnagyobb és legismertebb gyártójával, az XAG-val. A gyártó minőségi garanciája mellett ott van a Case IH szakmaisága is, kiváló minőségi szabványunk és az értékesítést követő támogatásunk" – mondta Christian Gonzalez, a Case IH latin-amerikai alelnöke.


A Case IH Spray Drone az év második felétől közvetlenül a márkakereskedői hálózatban lesz elérhető a brazil piacon. Azt tervezik, hogy hamarosan kiterjesztik a termék forgalmazását Latin-Amerika többi részére és a csendes-óceáni térségre, a nagyobb keresletet mutató régiókra.

Elsősorban a kis- és közepes gazdálkodók esetében a drón kiegészítheti, vagy akár helyettesítheti is a földön járó permetezőket. A drón alkalmas szilárd anyagok, azaz műtrágya kijuttatására is, a folyadékpermetezést pedig kiváló minőségben, egyenletes cseppméretben és eloszlásban végzi, tökéletesen bejuttatva a permetszert adott esetben a fa koronájának belsejébe is.

drón Case IH

A propellerek is segítik a permetlé célba juttatását – forrás: Case IH

A Case IH Spray Drone előnyei közé tartozik a szabálytalan topográfiájú területeken való használat lehetősége. A kisebb parcellák esetében is előnnyel rendelkezik a drón a széles szórókerettel rendelkező önjáró permetezőkkel szemben.

Használata ajánlott továbbá eső után, így elkerülhető például a permetező/traktor elakadása és a talaj felesleges tömörítése."Látjuk, hogy a drónpiac nagy mértékben bővül az országban, így ez egy újabb lehetőség ügyfeleink igényeinek kielégítésére. Ami pedig az önjáró permetezőgépeket illeti, háromfélét kínálunk, amelyek közül az egyik kifejezetten a cukornád-ültetvények adottságaihoz igazodik" – teszi hozzá Gonzalez.

Forrás: Future Farming