"A hosszú távú stratégiában szerepel, hogy a KITE Zrt. a szomszédos országokban is ugyanazt a színvonalú szolgáltatást nyújtsa, mint Magyarországon. Ennek az első mérföldköve a szerbiai megjelenés. Számos esemény előzte meg ennek a központnak az ünnepélyes átadását. Valahol azt szimbolizálja, hogy nem csak megjelentünk Szerbiában, hanem hosszú távon is szeretnénk jelen lenni" – mondta Szabó Levente vezérigazgató.

A cég még távolabbi célja pedig, hogy ne csak ebben a két országban, hanem tíz éven belül még több országban jelen lehessen. Jelenlétükkel egy olyan nemzetközi szintet kívánnak megütni, amellyel a KITE-t nem csak egy cégként, hanem mint nemzetközi agrárintegrátort és mint nemzetközi agrárinnovátort jegyezzék.

A magyarországon már évtizedek óta alkalmazott technológiákat a szerb agrárium nyitottsággal fogadta, és gyorsan adaptálják és a jövőben alkalmazzák is őket a szerb gazdálkodók.

Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter a megnyitón tartott beszédében elmondta: "Büszkék vagyunk arra, hogy Magyarország a mezőgazdasági exportján és a gépgyártásán keresztül segítséget tud adni más országoknak, köztük a szomszédunknak is abban, hogy az élelmiszerellátásuk biztosítva legyen."

Érdekel, milyen egy európai KITE-központ akár belülről is? Nézd meg az Agroinform.hu stábjának néhány perces videóját, ez is benne lesz!

Ha szeretnéd felvenni a kapcsolatot a KITE Zrt-vel, ide kattintva megteheted!