Az Agroázis Kft. 2014 nyarától kezdett el foglalkozni a Matermacc gépekkel. A gyártó specialitása a különböző vetőgépek és ehhez kapcsolódóan a mechanikai gyomirtáshoz a sorközkultivátorok és az állományban történő tápanyag-visszapótlás gépei, kiegészítői.

A Matermacc MS8000-es sorozatú vetőgépek vetőmélység határolása a vetőcsoroszlya mellett elhelyezett mélységállító kerékkel történik. A vetőkocsik felfüggesztése paralelogramma szerkezeten keresztül valósul meg. 75 cm sortávolsággal 4-24 soros kivitelben, 45 cm-es sortávolsággal 6-36 soros kivitelben készülnek. Alapkivitelben 35 l-es magtartály opcióban 70 l-es kivitelű. A gépek felszerelhetőek műtrágya- és mikrogranulátum-kijuttató egységgel – kiviteltől függően több tartálymérettel. A vetőgépek szerelhetők a szabadalmaztatott ún. Easy-Set sortávolság állító rendszerével, amely segítségével egyszerűen, gyorsan (kb 2 perc kocsinként), széles határok között állíthatóak a sortávolságok.

A szabadalmaztatott MagicSem pneumatikus vetőelemben a vetőtárcsa-cseréhez nem szükséges szerszám, megszüntették az állandó súrlódást a tömítéseknél és a hőmérséklet-változás esetén is biztos az alaktartás jellemzi. Emellett a munkamélység, a tömörítő kerekek szögállása éspozíciója egyszerűen, jól áttekinthetően állítható. A Matermacc által fejlesztett és gyártott műszerek sora biztosítja a pontos vetés ellenőrzését és vezérlését.

A Matermacc szemenkénti vetőgépek közül az MS8130 típusú 6 soros gép – amely az elmúlt években már bizonyított a magyar gazdálkodók körében is – készletről elérhető a tavaszi szezonra. Az ajánlatban szereplő gép soronként 70 l-es magtartállyal van szerelve, rozsdamentes mikrogranulátum- és műtrágyatartállyal van szerelve. A vetőtengely folyamatos meghajtását kétoldali hajtómű biztosítja. A géphez 2-2 garnitúra kukorica- és napraforgó-vetőtárcsát szállítunk. Mind a műtrágya, mind a mikrogranulátum, mind a vetőmag mennyiségének kijuttatása széles határok között beállítható a hajtóművek állításával és a vetőtárcsák cseréjével. A vetésellenőrzést a Matermacc által gyártott elektronika végzi. Opcionálisan a műtrágyatartályt 850 l-esre lehet növelni, felszerelhető a vetőegység köztes műanyag vagy rozsdamentes nyomókerékkel, köztes magtakaróval vagy akár sortisztító csillagkerék garnitúrával. A Matermacc MS8130 6 soros akciós vetőgép önsúlya 1230 kg, így akár egy 80LE-s erőgéppel üzemeltethető.

A Matermacc MS Twin rendszerű ikersoros vetést biztosító szemenkénti vetőgépek egy új korszakot nyitnak a termelésben. A szinkronizált ikersorok biztosítják a soron belüli egyenletes tőtávot. A MS Twin rendszerű gépek is felszerelhetőek mikro- és műtrágyaegységgel is.

A környezettudatos termelés- és a költségtakarékosság előtérbe helyezi a mechanikai gyomirtást a kapásnövények körében. A sorközkultivátorok a mechanikai gyomirtás következtében csökkentik a vegyszerköltséget, emellett a talaj nedvességmegtartó képességét is növelik. Munkaszélesség szerint a 75 cm sortávú kultúrákhoz, soronként 5 kapával 4-12 soros, a 45 cm sortávú kultúrákhoz, soronként 3 kapával 4-24 soros kivitelű gépek közül válogathatunk. A MaterMacc Unica PVI sorközkultivátorok, 1000 literes rozsdamentes műtrágyatartállyal szerelhető 6 soros változatát készletről kínáljuk a gazdálkodóknak.

A 6 soros, soronként 5 kapás gép önsúlya 930 kg, szállítási szélessége 254 cm. A vázszerkezet jó minőségű acélból készül, melyre paralelogramma függesztéssel kapcsolódnak a művelő-kocsik, melyre felszerelhetőek a különféle kiegészítő egységek is. Minden sorhoz külön fém mélységállító kerék kapcsolódik, amit csavarorsó segítségével lehet gyorsan a kívánt mélységnek megfelelően beállítani. Soronként lehetséges a művelő-kocsikat kiiktatni, szállítási helyzetben egy rugós előfeszítésű zárszerkezettel rögzíthetjük a kocsikat.

A gép két oldalszárnyát hidraulikusan tudjuk szállítási helyzetbe csukni, a munkahelyzetben mechanikus reteszelés biztosítja a gerendely stabilitását. A műtrágya-adagoló meghajtása talajkerékről történik lánchajtás segítségével. A tartályba szerelt betöltő rosta biztosítja az esetleges összeállt műtrágya szeparálását és a sérülést okozó nagyobb darabok kiszűrését. A tartály aljában csigás boltozódás gátló biztosítja a műtrágya folyamatos áramát. A kiadagolt mennyiség egyrészt a hajtásláncban lévő lánckerekek cseréjével, másrészt az adagolóhenger központi állítókerekének beállításával oldható meg a gyári táblázatok adatai szerint. A tartály kiképzése és anyaga biztosítja a hosszú élettartamot.

További információk:
Tel: 30/406-3347
www.agroazis.hu