Az APS SYNFLOW HYBRID és az APS SYNFLOW rendszerekkel mind a hibrid, mind pedig a rázóládás modellek új, extrém nagy teljesítményű, hatékony cséplőrendszerrel vannak szerelve. A CEMOS AUTOMATIC kezelőtámogató rendszer az új LEXION-ban több funkciót kínál, a gépbeállításokat magától vezérli és optimalizálja. A CEBIS új kartámasszal és érintőképernyővel érkezik, és még több integrált funkciót magába foglalva maximális kezelői kényelmet biztosít. Az új hajtáslánc kevesebb ékszíjat tartalmaz, és nagyfokú megbízhatóságot és üzembiztonságot biztosít – írja a CLAAS közleménye.

CLAAS

A CEMOS AUTOMATIC rendszer a kombájn a gépbeállításokat magától vezérli és optimalizálja – fotó: CLAAS

Hatékonyság az új cséplőrendszerrel

Az APS SYNFLOW HYBRID és az APS SYNFLOW WALKER új cséplőrendszerek a gyártó elmondása szerint nagyobb cséplési- és leválasztási teljesítményt nyújtanak. Mindkét rendszer 10 verőléccel ellátott 755 milliméteres átmérőjű cséplődobbal rendelkezik. Az APS SYNFLOW WALKER rendszerben egy új kiegészítő, 600 milliméteres leválasztódob található a cséplődob mögött. Az APS SYNFLOW HYBRID rendszernél az oszlatódob átmérője is 600 milliméterre nőtt, ami optimális terményáramot biztosít egészen a rotorig. Új magtartály méretek akár 18 000 liter térfogatig és akár 180 liter/másodperes ürítési teljesítményig gondoskodnak a nagyobb hatótávolságról és a hatékony ürítésről.

lexion

Az új cséplőrendszerek nagyobb cséplési- és leválasztási teljesítményt nyújtanak – fotó: CLAAS

Precíz a legmodernebb technológiánk köszönhetően

A CEMOS AUTOMATIC az új LEXION kombájnban is automatikusan elvégzi a gépbeállításokat az optimális áteresztés és cséplési minőség biztosításának érdekében.

Az új elektronikai rendszerhez tartozik a vezetőfülke tetejére szerelt FIELD SCANNER, amely egy lézer segítségével vezeti a gépet a termény széle vagy a művelőút mellett. Az új QUANTIMETER-t a fülkéből lehet beállítani, ez méri a hozamot az ezermagtömegtől függetlenül. A DYNAMIC POWER most már a LEXION-hoz is elérhető. Ez a funkció a motorteljesítményt rugalmasan a betakarítási körülményekhez igazítja.

fülke

Nagyobb hely, kiváló hangszigetelés – fotó: CLAAS

Kényelmes új fülke

Az új fülkekialakítás a gépkezelőnek több helyet és kiváló hangszigetelést biztosít. Az új kartámasz állítható érintőképernyős CEBIS terminállal van felszerelve, és több beépített funkciót tartalmaz. Így a gépet egyénileg és gyorsan be lehet állítani.

kombájn

Az új kartámasz állítható érintőképernyős CEBIS terminállal van felszerelve – fotó: CLAAS

Számos funkció, mint például a cséplődob vagy a szecskázó fordulatszámának csökkentése, elvégezhető a fülkéből. A legkülönbözőbb terményfajták közötti gyors váltást a cséplődob-elemek egyszerű cseréje is megkönnyíti.  A megnövelt kinyítási szögnek köszönhetően még jobban rá lehet látni az ürítőcsigára. A magtartály nagyon könnyen hozzáférhető a kihordó csiga burkolatának szerszám nélküli állításához.

CLAAS

Többek között a cséplődob vagy a szecskázó fordulatszámának csökkentése is elvégezhető a fülkéből – fotó: CLAAS

Szinte mindegyik új LEXION modell elérhető rugózott TERRA TRAC járószerkezettel és 40 km/órás sebességgel a legmagasabb szintű talajvédelemért és kényelemért a szántóföldeken, és a gyors szállításért a közutakon.

Megbízható minden körülmény között

A LEXION új meghajtási koncepciója a legmagasabb fokú megbízhatóságért felel. Kevesebb szíjhajtással van szerelve, minden variátort megerősítettek, amelyek csatlakoztathatók az automata központi zsírzóra. A DYNAMIC COOLING minden LEXION kombájnnál alapfelszereltség és az egyenletes hűtésteljesítményről, valamint a légszűrők alacsonyabb tisztítási igényéről gondoskodik. A REMOTE SERVICE funkcióval a gépkezelő optimális és azonnali segítséget kap ahhoz, hogy az állási időket a lehető legalacsonyabb szintre lehessen csökkenteni.