2018. október-november hónapban a Kormányhivatalok ismét Pályaválasztási Kiállításokat szerveztek az összes megyében, segítve a fiatalok elhelyezkedési döntését. Az országszerte megrendezett kiállítások hozzájárulnak ahhoz, hogy a pályaválasztás előtt álló fiataloknak lehetőségük legyen a különböző szakmákat megismerni, képet kapnak az adott megye munkaerő-piaci szakmai szükségleteiről, a közép- és felsőfokú oktatási intézményeiről, valamint az iskolarendszeren kívüli munkaerő-piaci képzésekről.

pályaválasztás

A MEGFOSZ célja, hogy megismertesse a fiatalokkal a mezőgépész pályát

A MEGFOSZ „Legyél Te is mezőgépész! programjának célja, hogy segítse a fiatalok pályaválasztását és országosan minél több rendezvényen megszólítsa Őket és szüleiket. Célunk, hogy megismertessük velük a szakma szépségeit és a benne rejlő karrierlehetőségeket. Változtatni szeretnénk azon a hamis képen, ami a szakmáról él. A mezőgépészet már első sorban nem egy olajos kétkezi munkát igénylő szakma, hanem

egy olyan változatos, komplex hozzáértést igénylő hivatás, amiben szerelési, informatikai és pénzügyi szakértelemre is szükség van.

A pénzügyi tudatosságra nevelésben játszik nagy szerepet az MKB pénzügyi Csoport, amely a „Legyél Te is mezőgépész!” program fő támogatója. Az idei évben közel 20 helyszínen vettek részt a MEGFOSZ és az MKB Pénzügyi Csoport szakértői, hogy mind a szakmaválasztásban, mind a pénzügyi döntéseik során segíteni tudják az érdeklődő diákokat.

MEGFOSZ

Az MKB pénzügyi Csoport is hozzájárul a diákok pénzügyi tudatosságra nevelésében.

A Pályaválasztási Kiállítások izgalmassá tételében és a fiatalok tájékoztatásában sokat segített az: Agro-Békés Kft.; Agroker-Holding Zrt.; Auditker Kft.; AXIÁL Kft.; Busa Bt.; Fliegl Abda Kft.; Készenlét Zrt.; Két-Kata Kft.; KITE Zrt.; Pap-Agro Kft.; Royal-Kert Kft; Szal-Agro Kft., akiknek ezúton is megköszönjük a közreműködését.

A Szövetség és az MKB Pénzügyi Csoport idén új koncepcióval állt elő annak érdekében, hogy a fiatalok körében a szakmát megismertessék és tovább erősítsék a programban szereplő célkitűzéseket. Ezek közé tartoznak az iskolai előadások, az óraadás és a bemutatók szervezése, illetve megtartása.

Fendt

Idén a MEGFOSZ és a támogató partnerek új koncepcióval népszerűsítik a mezőgépész szakmát.

Idén a MEGFOSZ, az MKB Pénzügyi Csoport támogatása mellett az általános iskolásokat közvetlenül szólítja meg és 2019. március 31-ig egy RoadShow-t szervez. A szakmai iránt érdeklődő fiatalokat a megyei általános iskolákból egy megyei MEGFOSZ taghoz visszük el. Az MKB Pénzügyi Csoportnak köszönhetően, az iskolák költségeit átvállalva minden megyében a kiválasztott MEGFOSZ tagnál egy nagyon színvonalas programot biztosítunk a fiatalok számára.

MEGFOSZ

A MEGFOSZ RoadShowt szervez az általános iskolásoknak.

Felméréseink alapján a legnagyobb probléma a mezőgépész szakma megítélése, amelyen változtatni szeretnénk. A RoadShow-ra jelentkező 7. 8. osztályos diákoknak az informatív előadások mellett lehetőségük van a helyi cég tevékenységébe betekinteni és testközelből megnézni és megismerni a szakma szépségeit.

A RoadShow célja, hogy a Mezőgazdasági Eszköz-és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) az MKB Pénzügyi Csoporttal még több fiatallal ismertesse meg az ágazat és a mezőgépészek valós világát, szakmai hátterét és az oktatásban rejlő lehetőségeket és fejlessze a fiatalok pénzügyi tudatosságát.

Azokat, akiknek nincs lehetősége testközelből megismeri a szakmát és a RoadShow-n részt venni, további rendezvények megszervezésével, a tanulók és szakoktatók számára egyaránt hasznos online oktatási segédanyagokkal segítik a szervezetek.

Az anyagok itt tekinthetők meg.

Viczián Ágnes
MEGFOSZ