AHC (activ header control) – aktív adapter vezérléssel, hatékonyabban és biztonságosabban működtethetők a rendfelszedő és a direktvágó kaszák. Munkahelyzetben, az adapter szabadon követheti a talajfelszínt, de amint felemelik, automatikusan központosítja és szintén automatikusan reteszelődik. Ez lehetővé teszi a biztonságos közúti vonulást.

AHC (activ header control) - aktív adapter vezérléssel, hatékonyabban és biztonságosabban működtethető a rendfelszedő –fotó: deere.com

A jövő évtől a John Deere önjáró szecskázók mindegyike rendelhető Dura-Line kopóalkatrészekkel, amelyek döntően az aprító, illetve termény továbbító csatorna nagy kopásnak, erős súrlódásnak kitett részeit és a késtartókat érinti. Három csomagban érhető el. A „Basic’-ban három, a „Premium”-nál öt, az „Ultimate”-nél pedig 12 helyen kerülnek alkalmazásra az egyedülálló technológiájú, rendkívül kemény bevonattal kezelt, Dura-Line kopóalkatrészek.

Ezeken a helyeken kerülhet alkalmazásra a Dura-Line kopóalkatrészek - fotó: deere.com

Az új modelleknél a multifunkciós kar a vezető kényelme érdekében 15 °-kal előre lett döntve. Ennek eredményeként a fogása sokkal kézhezállóbb, különösen az irányváltáskor kényelmesebben kezelhető. A John Deere öt évig ingyenesen biztosítja a távoli adatátvitel aktiválását és a távoli hozzáférést az i-csomagokhoz. Ez lehetővé teszi az egyes mobilszámítógépek, az okostelefonok és a HofPC közötti információcserét a JDLink Connect segítségével.

A 9000-es sorozat aprítóegységének előnyei most már elérhetőek a 8000-es sorozathoz is – fotó: deere.com

Ezenkívül kibővítették a MyJohnDeere platform és más rendszerek közötti kompatibilitást. A 9000-es sorozat aprítóegységének előnyei most már elérhetőek a 8000-es sorozathoz is. Ezek közé tartozik a megerősített keret, a nagyobb csapágyak és a továbbfejlesztett késélező rendszer. A kés és az ellenlap bővített élettartama alacsonyabb karbantartási költségeket és jobb aprítási minőséget kínál.